Percheziții în Buzău. Doi bărbați bănuiți de încălcarea regimului armelor și muniţiilor și contrabandă, reținuți
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto: Captură video Poliția Română
Foto: Captură video Poliția Română
Polițiștii au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată. Doi bărbați au fost reținuți.

Ieri, 4 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, anunță IGPR miercuri, citând IPJ Buzău. 

Perchezițiile au vizat imobilele a doi bărbați, de 26 și 43 de ani, din Buzău, respectiv Bozioru, bănuiți de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată, precizează IGPR.

Au fost ridicate o armă artizanală și 31 de catușe. Polițiștii au găsit și o arbaletă, ce ar fi fost vândută altui bărbat 

"În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, o armă artizanală şi 31 de cartușe, muniţie despre care există indicii că ar fi fost adusă în ţară din Danemarca.

În cadrul investigaţiilor, polițiștii au descoperit și o arbaletă, pe care tânărul de 26 de ani ar fi vândut-o altui bărbat.  

Arbaleta a fost găsită la acesta din urmă şi, întrucât o deţinea în afara cadrului legal, a fost sancționat contravențional, pentru neîndeplinirea obligației de notificare prealabilă a organelor competente, conform prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor, componentelor esențiale și al munițiilor.

În cauză, cercetările sunt continuate, pentru comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

Față de cei doi bănuiți, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în ziua de 5 ianuarie a.c., să fie prezentați unității de parchet, pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.", se mai arată în comunicat.

VEZI ȘI: Artefact vechi de 6.000 de ani, deținut ilegal de un buzoian, scos la vânzare pe Internet

Un artefact vechi de circa 6.000 de ani a fost scos ilegal la vânzare pe Internet. Buzoianul care îl deținea a încercat să obțină pentru "ciocanul de luptă din epoca de piatră" 3.000 de euro. 

Un bărbat din Buzău a scos la vânzare pe Internet un artefact vechi de circa 6.000 de ani pe care îl avea în posesie. Bărbatul cerea pentru "ciocanul de luptă din epoca de piatră" 3.000 de euro. Printre cei interesați de piesă au fost și polițiștii, care au cerut informații. 

Citește continuarea articolului AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel