Percheziții în București și alte 7 județe. Cardurile unor persoane din străinătate, folosite în mod fraudulos
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Fotografie creată de Tima Miroshnichenko, de la Pexels
Fotografie creată de Tima Miroshnichenko, de la Pexels
26 de percheziții domiciliare au fost efectuate, joi, în municipiul București și județele Iași, Arad, Teleorman, Botoșani, Argeș, Vrancea și Ilfov. Mai multe persoane sunt cercetate pentru acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. 

"La data de 3 februarie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat 26 de percheziții domiciliare, în municipiul  București și județele Iași, Arad, Teleorman, Botoșani, Argeș, Vrancea și Ilfov, într-o cauză penală având ca obiect comiterea infracțiunilor de  constituirea unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2015 - 2017, membrii unui grup infracțional organizat ar fi deținut date cu privire la carduri bancare aparținând unor persoane din diverse țări, cu care ar fi efectuat operațiuni financiare în mod fraudulos, respectiv ar fi achiziționat diverse bunuri de la agenți comerciali din străinătate, bunurile fiind livrate pe teritoriul României, prin intermediul firmelor de curierat.

Datele de identificare ale cardurilor bancare ar fi fost obţinute în mod ilegal, fie prin achiziţionarea lor de pe diverse site-uri de specialitate, fie prin accesarea în mod ilegal a unor diverse platforme online.

Prejudiciul estimativ, cauzat de membrii grupului infracțional organizat, stabilit până în prezent, este de 300.000 de euro.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava au fost conduse, în vederea audierii, 15 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. București, B.C.C.O. Iași, B.C.C.O. Pitești, S.C.C.O. Arad, S.C.C.O. Teleorman, S.C.C.O. Ilfov și S.C.C.O. Vrancea, al luptătorilor din cadrul S.A.S. Botoșani, S.A.S. Iași, S.A.S. Teleorman și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Alexandru cel Bun” Bacău, B.S.I.J. București, I.J.J. Teleorman și I.J.J. Argeș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor.", a transmis IGPR, joi, într-un comunicat de presă.

Au fost percheziții și în Călărași, într-un dosar de delapidare

S-au desfășurat, astăzi, 3 percheziţii în județul Călărași, într-un dosar de delapidare.

"Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oltenița, pun în aplicare 3 mandate de percheziție, în județul Călărași, la 2 unități de învățământ și la sediul unei unități administrativ-teritoriale, într-un dosar de delapidare.

Din cercetări a reieşit faptul că, din anul 2015 și până în prezent, în incinta celor 2 unități de învățământ, dezafectate și aflate în patrimoniul unității administrativ-teritoriale, ar fi fost cazați mai mulți muncitori, angajați ai unei societăți comerciale, care ar fi desfășurat activități de prestări servicii, pe raza unității administrativ-teritoriale, cât și a localităților învecinate.

De asemenea, există suspiciuni că sumele de bani rezultate din folosința unităților de învățământ (utilități) ar fi fost achitate de către unitatea administrativ-teritorială, fără a fi încheiate contracte de locațiune sau folosință.

Perchezițiile sunt efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Oltenița, Serviciului Criminalistic, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.", arată un alt comunicat al IGPR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel