Percheziții în Bistrița-Năsăud și Cluj. Două grupări specializate în trafic de droguri, destructurate
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Două grupări infracționale organizate, specializate în trafic de droguri, au fost destructurate în urma a 27 de percheziții domiciliare desfășurate la Bistrița-Năsăud și Cluj. 

Astăzi, 2 iulie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - B.T.-Bistrița-Năsăud, au efectuat 27 de percheziții domiciliare, în județele Bistrița-Năsăud și Cluj, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri și efectuare de activități cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, anunță IGPR. 

În cursul anului curent, persoanele bănuite ar fi achiziționat, consumat și comercializat, în județele Bistrița-Năsăud și Cluj, droguri și substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv. 

Ce s-a descoperit la percheziții 

'În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 426 de grame de substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, 26 de grame de canabis, 16 pastile cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, 23.000 de euro, 8.000 de lei și mai multe telefoane mobile.', precizează IGPR.

18 mandate de aducere sunt puse în aplicare de către polițiști, față de persoane cu vârste cuprinse între 19 și 53 de ani, bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri și efectuarea de activități cu substanțe susceptibile a avea efect psihotrop.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La activități au participat și polițiști ai brigăzilor de combatere a criminalității organizate Cluj și Mureș, luptători ai serviciilor pentru acțiuni speciale Cluj și Sibiu, precum și jandarmi ai inspectoratelor județene de jandarmi Bistrița-Năsăud și Cluj și ai Brigăzii Mobile de Jandarmi Mureș, a mai adăugat IGPR. 

Urmărit internațional pentru trafic de droguri, prins de polițiștii din Capitală

'La data de 1 iulie a.c., în urma activităților specifice desfășurate, polițiștii Direcției de Investigații Criminale – Serviciul Urmăriri au depistat, în municipiul București, un bărbat, cetățean moldovean, urmărit internațional la solicitarea autorităților judiciare din Republica Moldova, pentru trafic ilicit de droguri. Bărbatul este condamnat la 9 ani de închisoare.

În perioada august – decembrie 2014, bărbatul, membru al unui grup infracțional organizat, a comercializat 400 de grame de heroină.

Persoana urmărită a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus reținerea sa, pentru 24 de ore, urmând ca, astăzi, să fie prezentată Curții de Apel București.

Activitățile investigative efectuate pentru depistarea persoanei urmărite s-au desfășurat cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.', arăta IGPR într-un alt comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel