Percheziții în Arad, Timiș și Bihor, într-un dosar de contrabandă cu țigări
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 07 feb 2022, 09:53
WhatsApp
Încă un caz "RAISA" zguduie Poliția Română. Copil, lovit pe trecere / Sursă foto: Poster photo created by frimufilms - www.freepik.com
Încă un caz "RAISA" zguduie Poliția Română. Copil, lovit pe trecere / Sursă foto: Poster photo created by frimufilms - www.freepik.com
S-a descins în șase localități din județele Arad, Timiș și Bihor, într-un dosar de contrabandă cu țigări. 

13 mandate de percheziție domiciliară au fost puse în aplicare de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț, în șase localități din județele Arad, Timiș și Bihor. 

Cinci bărbați au fost reținuți și ulterior, pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă, în urma descinderilor de pe 5 februarie a.c., desfășurate în municipiul Arad și localitățile Hălmagiu, Măgulicea, Fântânele din județul Arad, municipiul Timișoara din județul Timiș și municipiul Oradea, din județul Bihor.

Bărbații au vârste cuprinse între 20 și 39 de ani și sunt bănuiți de contrabandă calificată. În baza probatoriului administrat și a activităților desfășurate, s-a stabilit că, în perioada august-septembrie 2021 aceștia ar fi deținut, și transportat, din județul Bihor, 2.100.158 țigarete (105.008 pachete) de contrabandă, netimbrate. 

Din această cantitate, 1.645.300 țigarete (82.265 pachete) au fost depistate de polițiști, în ziua de 8 august 2021, în remorca unui autotren parcat în Hălmagiu. De asemenea, 454.280 țigarete (22.714 pachete) au fost transportate și depozitate la liziera unei păduri situată între localitățile Hălmagiu și Hălmăgel, acestea fiind depistate de polițiști în septembrie 2021, potrivit specialarad.ro.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Secției 10 Rurală Gurahonț, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Direcției de Operațiuni Speciale.

"Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, dar aceste acţiuni nu sunt în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive în cauză.", au precizat oamenii legii într-un comunicat.

VEZI ȘI: Percheziții în București și alte 7 județe. Cardurile unor persoane din străinătate, folosite în mod fraudulos

26 de percheziții domiciliare au fost efectuate, joi, în municipiul București și județele Iași, Arad, Teleorman, Botoșani, Argeș, Vrancea și Ilfov. Mai multe persoane sunt cercetate pentru acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Citește mai mult AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?