Percheziții după o urmărire cu droguri aruncate pe geam și o manevră de lovire a polițistului. 7 persoane, reținute / FOTO
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Traficanți de droguri de mare risc, reținuți în Iași. S-au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict, o urmărire cu focuri de armă și mai multe percheziții. 

Șapte persoane au fost reținute, fiind bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, după o acțiune de prindere în flagrant delict, o urmărire cu focuri de armă, o manevră de lovire a polițistului și patru percheziții. Una dintre persoane este cercetată şi pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor calificat, ultraj şi conducere sub influența substanțelor stupefiante.

Totul s-a întâmplat după ce, în seara de 28 iulie 2021, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict a trei persoane bănuite că ar fi transportat heroină, în vederea distribuţiei, în municipiul Iaşi.

La semnalul poliţiştilor, una dintre persoane ar fi executat o manevră de lovire a poliţistului, după care ar fi demarat în viteză. 

În urma unei scurte urmăriri şi a somării cu armamentul din dotare, persoanele urmărite au oprit autoturismul, după ce, în prealabil, ar fi aruncat pe geam diverse cantităţi de droguri, care au fost recuperate de poliţişti, informează IGPR, joi după-amiază. 

4 percheziții domiciliare în Iași

Ulterior, au fost efectuate 4 percheziții domiciliare, în municipiul Iași, în urma cărora alte 4 persoane au fost conduse la cercetări.

Au fost ridicate 55 de grame de heroină, 73 de comprimate metadonă, 385 de comprimate benzodiazepine, 60 de comprimate de tramadol, 10.000 de lei, 46 de seringi, care ar fi folosit la injectarea heroinei și 43 de folii, care ar fi folosit la prepararea heroinei, arată un comunicat al IGPR.

VEZI ȘI: Captură de "timbre LSD" făcută de DIICOT. Cum arată drogurile ascunse în bucăţele de hârtie

Cele 7 persoane vor fi prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă

'Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor 7 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc. De asemenea, conducătorul auto este cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor calificat, ultraj şi conducere sub influența substanțelor stupefiante.

Astăzi, 29 iulie, persoanele reținute urmează să fie prezentate Tribunalului Iași, cu propuneri de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor. La acţiune, au participat şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi şi jandarmi.', încheie IGPR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel