Percheziţii DNA la Poliţia Municipiului Bucureşti, la Poliția Locală Sector 1 și Inspectoratul de Poliţie Judeţeană Călăraşi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
 Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Procurorii DNA au descins la Poliţia Locală Bucureşti, într-un dosar legat de încheierea unor contracte de achiziţie publică pentru unele echipamente. 

UPDATE: Surse judiciare au precizat pentru Agerpres că descinderile ar avea loc la Poliţia Locală Sector 1, Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul de Poliţie Judeţeană Călăraşi.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliției naționale.

În cursul zilei de 30 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în cinci locații, situate pe raza municipiului București și a județului Călărași, din care trei sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", transmite DNA într-un comunicat de presă.

Conform Digi24, percheziţiile ar avea loc la sediul Poliţiei Locale Bucureşti. 

Revenim cu detalii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel