Percheziții DIICOT la o subsidiară Gazprom din România pentru suspiciunea de spionaj
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 03 oct 2022, 15:05
WhatsApp
Percheziții DIICOT la o subsidiară Gazprom din România pentru suspiciunea de spionaj. Sursa - Agerpres
Percheziții DIICOT la o subsidiară Gazprom din România pentru suspiciunea de spionaj. Sursa - Agerpres
În această dimineață, procurorii au descins în mai multe locații din București, dar și din Timiș, ale NIS Petrol, companie sârbă, controlată de grupul rusesc Gazprom Neft.

Poliţiştii de la Combaterea Crimei Organizate din Timişoara şi jandarmii de la Trupele Speciale de Intervenţie fac luni mai multe percheziţii, printre care una la sediul NIS Petrol, companie sârbă, controlată de grupul rusesc Gazprom Neft.

Percheziţiile ar avea legătură cu transmiterea ilegală de date informatice şi informaţii privind zăcămintele de ţiţei din România.

Percheziţiile de luni au loc în birourile companiei NIS Petrol (Nafta Industrija Srbije) din Timişoara, cât şi la mai multe locuinţe aparţinând unor angajaţi ai acestei companii, atât din Timişoara, cât şi din Bucureşti, relatează Antena3. 

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, percheziţiile ar avea legătură cu un dosar al DIICOT în care s-ar cerceta transmiterea ilegală de date informatice, de informaţii privind zăcămintele de ţiţei din România, precum şi accesarea ilegală a unor sisteme informatice.

Procurorii DIICOT au ajuns să ridice calculatoare şi documente atât de la sediul companii, cât și de la domiciliile unor angajați ai acestei companii. Se pare că sunt, în acest moment, 9 percheziții în 8 puncte de desfășurare a activității.

Urmează ca toți cei vizați de această anchetă să ajungă la sediul DIICOT pentru a răspunde la toate întrebările legate de anchetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?