Percheziții la locuința lui Cristian Bușoi unde își are sediul clinica Selfmed
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Procurorii şi poliţiştii au descins, joi dimineața,  la sediile unei clinici private din Timișoara și Drobeta Turnu Severin, dar şi la locuinţele a doi politicieni. Oamenii legii au informaţii că la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiș s-ar fi făcut unele decontări fictive.

Procurorii  au descins, joi, în 6 locații din Timișoara și Drobeta Turnu Severin, percheziționând sediile clinicii Selfemed, dar și locuințele Dianei Nicoară, soția liberalului Flavius Nicoară, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Timişoara, și ale pedelistului Cristian Careba, fostul șef al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș, numit ulterior de către Cristian Bușoi șeful Direcției regionale de Control, Monitorizare și Antifraudă Timișoara. Anchetatorii, care au suportul tehnic al SRI, cercetează modul în care s-au făcut decontări fictive la CJAS Timiș de către clinica Selfmed în mandatul lui Careba, precizează pressalert.ro.

Anchetatorii au suspiciuni că medicii ar fi făcut decontări ilegale de servicii medicale. Sediul clinicii din Mehedinţi este în locuinţa fostului președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, liberalul Cristian Buşoi. 

Citește și: Bani pentru adopții. DNA face percheziții la Teleorman

"Auditorii publici externi constată că au fost raportate ca efectuate consulturi la pacienţi cu boli cronice în aceeaşi lună de mai multe ori. Exemplificăm aici cazul în care un medic a consultat acelaşi pacient bolnav cronic de 18 ori într-o lună. (...) De asemenea, tot pe ambulatorul clinic al judeţului Timiş, auditorii publici externi au făcut testul de a însuma numărul de pacienţi raportaţi într-o lună de acelaşi medic specialist. Astfel, s-a constatat că există medici care raportează 826 de persoane consultate într-o lună, ceea ce atrage atenţia auditorilor publici externi referitor la realitatea prestării acestor servicii medicale şi în ceea ce priveşte afluxul de pacienţi", se arată în raportul Curţii de Conturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel