Pentru nunta de sâmbătă, se machiază de vineri. Peste ani, tenul va fi de nerecunoscut / video
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 29 sep 2022, 16:50
WhatsApp
Kim Kardashian a spus că are momente în care doarme machiată. Specialistul Ioana Marinescu a explicat de ce acest obicei poate avea efecte negative asupra tenului.

„Cine suntem noi să o comentăm pe Kim Kardashian? Dar nu sunt de acord. Nu aș putea să dorm machiată, iar tenul să nu respire. Nu mi se pare normal să lăsăm tenul extrem de încărcat, dar dacă la ea funcționează și se simte bine...”, a spus specialistul Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie.

„Am întâlnit persoane care plecau la o nuntă și se machiau de vineri pentru a fi sâmbătă aranjate. Sunt niște obiceiuri, până la urmă. Nu sunt de acord cu ele. Pe termen lung, tenul va fi mai ofilit, adică un ten care nu respiră”, a explicat Ioana Marinescu.

„În tinerețe, am avut acnee și stăteam din cauza asta machiată foarte mult. Poate și acest gen de machiere constantă și foarte abuzivă a întârziat vindecarea sau diminuarea acneei. Dacă nu lăsăm tenul să respire, dacă nu-l curățăm, cu cât blocăm mai mult porii, cu siguranță tenul se va încărca mai tare, vor apărea puncte negre, coșulețe. Este esențială pentru o piele sănătoasă, frumoasă și luminoasă o curățare constantă”, a subliniat Ioana Marinescu.

Cum ne demachiem corect și ce beneficii poate avea tenul nostru atunci când îl curățăm corespunzător, aflați din emisiunea cu Ioana Marinescu, care a fost transmisă simultan pe canalele de YouTube și paginile de Facebook Spectacola, DC News și DC Medical, dar și DC News TV.

Citește și...

Ingredient nou care ajută enorm la regenerarea părului. Efect de „implant”

 

Specialistul Ioana Marinescu a vorbit despre un ingredient nou, „modern”, care ajută la regenerarea părului, având un efect de „implant”.

„Dacă în tinerețe, adolescență, am avut un păr destul de binecuvântat, cu trecerea timpului, am încercat - și multe facem această greșeală - tot felul de culori, permanent, modele ciudate care mi-au distrus părul. Pentru că mereu am căutat ceva care să-l echilibreze și să-i dea strălucire, luminozitate, un pic de volum, densitate, am încercat tot felul de ingrediente. Unele au funcționat foarte bine, altele nu atât de bine precum mă așteptam. Evident, diferă de la persoană la persoană. Sunt persoane mai receptive la anumite active și mai puțin receptive la altele. Din experiența mea, dar și de la laborator, părul are nevoi extrem de mari de curățare blândă, dar constantă. Spălatul pe cap trebuie să fie o bucurie pentru păr, iar ingredientele folosite să fie blânde”, a spus Ioana Marinescu.

„Un balsam, un mic tratament pentru păr sunt foarte importante”, a subliniat specialistul. „Încerc să fiu la curent cu toate noutățile din partea de știință a ingredientelor care apar. Chiar este un ingredient fabulos în ceea ce privește regenerarea volumului și diminuarea căderii firului de păr, un ingredient foarte modern în momentul acesta și foarte bine aspectat, în sensul în care studiile de specialitate sunt extrem de intense. Se pare că produsele care îl conțin au calitatea de a regenera firul de păr ca după un implant. Este, într-adevăr, un produs extrem de intens pentru regenerarea părului. Ultima noastră gamă conține acest ingredient, atât în șampon, cât și în masca și sprayul pentru scalp”, a spus Ioana Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?