Pentru femei: Ştiai de BB cream şi CC cream dar... de cremele DD ai auzit?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
DD cream protejează împotriva efectelor nocive ale ecranelor asupra pielii / Freepik
DD cream protejează împotriva efectelor nocive ale ecranelor asupra pielii / Freepik
Sigur ai auzit denumirile și ai ridicat din sprâncene. Ce femeie nu ştie ce-i aia o cremă BB sau CC? Însă, în ultimii ani, domeniul de  beauty a devenit tot mai complex. Mai nou, tenul poate fi îngrijit cu... DD cream.

În urmă cu aproximativ zece ani, BB Cream a început să devină populară. După ea a venit rândul CC Cream-urilor, care acum au fost urmate de cremele DD.  Toate sunt produse hibride foarte ușor de utilizat, capabile să răspundă unei game largi de nevoi. Dar care este mai exact diferența dintre ele?

Conceptul de bază care le unește este cel al unei pigmentări foarte scăzute, care se limitează la perfecționarea tenului fără a-l acoperi complet aşa cum o face un fond de ten. Cremele BB, CC şi DD nu sunt fond de ten, ci baze foarte ușoare, perfecte pentru persoanele care nu doresc prea mult machiaj, ci un look simplu şi natural. Aceste creme sunt ideale pentru pielea tânără și fără probleme deosebite sau pentru sezonul cald, arată Elle.com. Toate conțin ingrediente active dar fiecare dintre cele trei are o funcție specifică care o diferențiază de celelalte.

Cine a inventat BB cream?

Aproape toată lumea crede că BB Cream s-a născut în Coreea. Fals. În realitate aici doar au devenit extrem de populare aceste creme. Țara care le-a dat naștere a fost Germania, unde un dermatolog a dezvoltat o cremă care a protejat pielea în timp ce o acoperea în urma unor tratamente cu laser. În esență, este un balsam colorat, care hidratează și hrănește în profunzime, dând feței un aspect strălucitor și perfect. Pigmentarea scăzută, care explică și motivul gamelor reduse de culoare, face BB Cream un produs extrem de construibil și transversal, ideal pentru un machiaj rapid mai ales pe tenul uscat sau foarte uscat. 

Când să folosim CC Cream

Prin CC Cream ne referim la o cremă corectoare cu o doză mai mare de culoare: este mai densă și mai pigmentată decât crema  BB și este mai potrivită atunci când dorim să uniformizăm tenul, fără a folosi fond de ten. Dacă avem zone mai închise de culoare, pete sau roșeață, cauzate atât de inflamație, cât și de tulburări precum cuperoza, această cremă le corectează instant.

Ultima noutate: DD cream. Protejează şi împotriva luminii ecranelor 

Cea mai recentă inovație tehnologică în ceea ce privește hibridul între îngrijirea pielii și machiaj este DD Cream, care îmbină în esență toate calitățile predecesoarelor sale.  De fapt, uniformizează, acoperă ușor, hidratează și mai ales tratează tenul matur. Rezumă tot ce avem nevoie, inclusiv protecție solară și la lumina albastră a ecranelor în fața cărora ne petrecem tot mai mult timp. Corectează și apără pielea, menținând o textură foarte ușoară și o acoperire redusă, rămânând tot un produs diferit de un fond de ten. Este potrivit pentru persoanele care doresc puțin mai multă pigmentare decât de la un BB Cream și în același timp își doresc ceva activ, care să continue să lucreze asupra pielii pe tot parcursul zilei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel