Pentru ce au stat sute de tineri din Cluj la coadă, în ciuda frigului. ”Excelent! Am trecut pe acolo și m-am bucurat”
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Facebook @ Laura Laurentiu
FOTO: Facebook @ Laura Laurentiu
S-a stat la coadă în Cluj-Napoca. Nu e Black Friday, cum nici shaorma gratis dată de vreun influencer.

Cine a trecut astăzi prin centrul Clujului a avut parte de o imagine care, unora dintre noi, ne-a adus aminte de adolescența sau tinerețea dinainte de 1989, când la fiecare colț de stradă vedeai un rând la ceva, la pâine, la carne, la film.

Azi a fost doar o coadă la cărți, nu la shaorma, cum a fost acum aproape trei săptămâni, de Black Friday, nu la tigăi, nu la deschiderea vreunui mall, în care oamenii să se înghesuie și să își rupă, la propriu, hainele de pe ei pentru o ofertă, pentru ceva gratuit. 

Citește și: Îmbulzeală la șaorma gratis de Black Friday. Sute de tineri din Cluj s-au înghesuit la o coadă de zeci de metri - Galerie Foto

Astăzi s-a stat liniștit la o coadă de peste 200 de metri, cu sute de persoane, cei mai mulți dintre ei erau tineri și foarte tineri, semn că încă se citește. În vremurile în care avem parte de un grad de analfabetism funcțional la cote ridicate, să vezi un astfel de rând nu poate decât să-ți ofere o speranță. 

Unii cârcotași ar spune că acei tineri au stat să primească o carte pe care librăria inaugurată în această după-amiază le-a oferit-o celor care i-au călcat pragul, însă imaginea este una care nu poate decât să te ungă pe suflet.

Părerile sunt împărțite și pe social media, unde ironiile nu au întârziat să apară: ”Cărțile alea devin cadouri de Secret Santa”, ”Și la șaorma, când s-a dat gratis, era aceeași coadă. Moca să fie, că pomanagii se găsesc cu duiumul” sau ”Milogeală, trist să vezi așa ceva”.

FOTO: Facebook @Laura Laurențiu

Însă au fost și ”voci” care i-au apreciat pe acei tineri care azi au arătat o altă față a vieții. ”Semn bun că e mai lungă coada decât atunci când se dădea shaoma gratis la Sora”, ”Excelent!!! Erau tineri, tineri toți. Am trecut pe acolo și m-am bucurat”, sunt doar câteva spicuiri din zecile de comentarii pe care le-a primit poza postată de fosta jurnalistă Laura Laurențiu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: De la bătaia pe tigăi la cea pe roata de cașcaval

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
pixel