Urmărește emisiunea live
Data publicării:

Pentru Biserica Ortodoxă, Anul Nou începe la 1 septembrie. Patriarhul, îngrijorat că tinerii se droghează

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
ipf patriarh daniel
ipf patriarh daniel

PF Daniel a făcut apel, în slujba de Anul Nou,  la cooperarea dintre familie, societate şi biserică, pentru a găsi soluţii practice la problemele concrete care tulbură viaţa copiilor şi tinerilor.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a decis ca 2011 să fie declarat Anul omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii în Patriarhia Română.

"Botezul copiilor şi creşterea lor în credinţă trebuie să fie o prioritate majoră a părinţilor, naşilor, preoţilor şi a profesorilor de religie, mai ales astăzi, când mulţi copii şi tineri sunt dezorientaţi sau tentaţi să caute fericirea în droguri nocive pentru suflet şi trup. Pe fondul sărăciei şi al migraţiei părinţilor în străinătate, mulţi copii sunt tentaţi să abandoneze şcoala şi să trăiască o viaţă dezordonată şi fără un ideal concret. De aceea, familia, societatea şi Biserica trebuie să coopereze spre a găsi soluţii practice pentru problemele concrete care tulbură viaţa copiilor şi tinerilor de astăzi", a spus PF Daniel, în predica de început de an.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a adăugat că, în contextul creşterii sărăciei, şomajului şi a nesiguranţei zilei de mâine, se amplifică şi criza stabilităţii sau a unităţii familiei.

Pe de altă parte, PF Daniel a vorbit şi despre Anul Nou civil, care începe la 1 ianuarie şi Anul Nou bisericesc, ce începe în 1 septembrie. În decembrie, BOR a hotărât ca prima zi a săptămânii să fie duminica, în calendarul creştin ortodox.

"Noi avem Anul Nou bisericesc, care începe la 1 septembrie, dar Anul Nou civil este fixat pentru societate ca un moment de trecere de la un an la altul la 1 ianuarie. Numele lunii ianuarie vine de la zeul Romanianus, care avea două feţe sau două frunţi. O frunte orientată spre trecut şi una spre viitor. Noi ne gândim la începutul anului nou civil ce am făcut în anul care a trecut, şi bine şi rău, şi ce dorim să facem ca bine pentru anul ce urmează. Este anul bilanţurilor, dar pentru noi creştinii nu atât contează bilanţul câştigurilor sau pierderilor financiare, ci bilanţul vieţii duhovniceşti", a spus PF Daniel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel