Pentru a proteja pădurile, Sri Lanka interzice importul de drujbe și închide fabricile de cherestea
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Sri Lanka va interzice importurile de drujbe şi va închide fabricile de cherestea pentru a proteja pădurile, a anunţat vineri biroul de presă al preşedintelui Maithripala Sirisena, informează AFP.

"I-a dat ordin administraţiei să interzică importurile de drujbe începând de săptămâna viitoare", a declarat joi Sirisena, în timpul unei conferinţe asupra mediului, potrivit aceleiaşi surse.

Cu această ocazie, preşedintele srilankez şi-a făcut publică determinarea de a lupta împotriva tăierilor ilegale de păduri şi de a creşte acoperirea forestieră a ţării sale de la 28% cât este în prezent la 31% în următorii zece ani.

În urmă cu patru luni, Sirisena, care este şi ministru al Mediului, i-a obligat pe toţi cei care folosesc drujbe să le înregistreze la poliţie, ceea ce a dus la recenzarea lor la 82.000 în trei săptămâni.

El nu a precizat dacă va interzice total folosirea de drujbe deja în uz, însă a subliniat că fabricile de cherestea au la dispoziţie cinci ani pentru a-şi opri activitatea, cerându-le tăietorilor de lemne să-şi găsească un alt loc de muncă în acest timp.

Vezi și: Cimpanzeii mai supravieţuiesc doar în 'ghetouri forestiere' pe Terra

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel