Data publicării:

”Pentru a avea pace, ne trebuie putere”. Viktor Orban: În loc să te războieşti, este mai util este să fii în relaţii bune cu noi

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Viktor Orbán, premierul Ungariei, a transmis un mesaj despre viziunea sa asupra puterii statului. 

”Pentru a avea pace, ne trebuie putere” a declarat premierul Viktor Orbán, vineri, la Zalaererszeg, cu prilejul festivităţii de inaugurare a fabricii Rheinmetall Hungary.

Viktor Orbán a afirmat că Ungaria nu a renunţat la planul de a avea propria industrie de apărare. Premierul Ungariei a accentuat: pentru a avea pace, ne trebuie putere spirituală, economică şi militară, arată Rador.

Viktor Orbán a mai precizat: ”Ne trebuie putere spirituală pentru ca Ungaria să reziste presiunii acelora care sunt de partea războiului, a acelora care vor să atragă ţara în război. Pentru Ungaria, pacea este singura opţiune morală şi politică. De putere economică avem nevoie pentru ca Ungaria să treacă peste problemele cauzate de războiul dintre Rusia şi Ucraina şi de sancţiunile impuse din cauza acestui război, care au pus la zid economia Europei. De putere militară avem nevoie, pentru ca toată lumea să vadă că şi pe timp de război securitatea ţării este asigurată, astfel încât în loc să te războieşti, este mai util este să fii în relaţii bune cu noi".

Viktor Orbán a mai precizat că, de aproape patru ani, Guvernul Ungariei lucrează în regim de criză, dar nu a renunţat la marile planuri. Nu renunţăm la construirea unei industrii de apărare de sine stătătoare şi nu am renunţat nici la planul ca inovaţia şi tehnologia maghiară să ajungă în fruntea clasamentului mondial - a subliniat premierul Ungariei, arată sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel