Pensionată la 28 de ani cu 2 milioane de dolari în cont
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
new york
new york
O femeie care s-a pensionat la 28 de ani cu 2 milioane de dolari în contul bancar explică modul în care a reușit să economisească 70% din venitul ei din New York.

Ca orice alt newyorkez în vârstă de 28 de ani, JP Livingston își petrece timpul liber jucându-se cu câinele ei Corgi, stând pe Netflix și explorând metropola. În schimb, spre deosebire de majoritatea tinerilor de 28 de ani, Livingston este deja pensionară.

După ce a petrecut șapte ani în finanțe, lucrând din greu până la poziția de senior în cadrul propriei firme, Livingston și-a strâns o avere de peste 2 milioane de dolari - 40% din investiții și 60% din pure economii, ceea ce i-a permis să-și îndeplinească visul pe care-l avea încă din școala generală: pensionarea anticipată.

[citeste si]

„Modul în care gândesc este: dacă nu trebuie să lucrezi pentru bani, poți face tot ce-ți place“, a spus aceasta, potrivit Business Insider, citat de The Independent. „Dacă vrei să lucrezi într-un loc de muncă tradițional, poți, dar nu trebuie să o faci. Pensionarea anticipată este o sintagmă învățată pe vremea când mă gândeam la viitorul meu în gimnaziu și liceu.“

Livingston a avut un job lucrativ imediat după terminarea facultății, câștigând 100.000 de dolari pe an. De când independența financiară a devenit o realitate, Livingston își petrece zilele lucrând la blogul ei personal financiar, The Money Habit, plimbându-șe câinele de-a lungul râului Hudson și făcându-și programul după bunul plac, toate acestea în timp ce își ține bugetul familiei - formată din ea și soțul ei - la aproximativ 65.000 de dolari pe an. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel