Urmărește emisiunea live
Pensionarul care a răpit și agresat o fetiță de 12 ani, în Oradea, a fost condamnat
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ de Ichigo121212 de la Pixabay
Foto ilustrativ de Ichigo121212 de la Pixabay
Pensionarul din Oradea care a răpit și agresat sexual o fetiță de 12 ani a fost condamnat.

Judecătoria Oradea a dat, miercuri, un verdict în cazul lui Dan M., pensionarul de 66 de ani trimis în faţa instanţei pentru lipsire de libertate în mod ilegal și agresiune sexuală, după ce, în primăvara acestui an, a răpit de pe stradă o copilă de 12 ani, a dus-o cu forţa până la el acasă și a agresat-o sexual. 

Fata a scăpat, iar pensionarul a fost prins pe 5 mai. Pentru că victima este minoră, procesul s-a judecat în ședință secretă, a explicat purtătorul de cuvânt al instanţei, judecătorul Ciprian Hambaraş, pentru ebihoreanul.ro.

Astfel, miercuri, instanța a decis ca Dan M. să fie condamnat la 10 ani de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal și la 9 ani  pentru agresiune sexuală. Pedepsele au fost contopite, iar bărbatul ar urma să petreacă după gratii 13 ani de închisoare.  

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată de Dan M. în termen de 10 zile de la comunicare.

"Inculpatului i-a fost aplicată şi interdicţia de a comunica în orice fel cu victima, vreme de 5 ani după executarea pedepsei principale", a mai decis instanța.

Bărbatul s-ar fi gândit că „fata s-ar putea să fie o curvuliță” și că „ar fi prost dacă n-ar profita de acea ocazie”

Pensionatul de 66 de ani a acostat-o pe fata de 12 ani în după-amiaza zilei de 3 mai, cerându-i să-l însoțească, în timp ce aceasta stătea la o trecere de pietoni de pe strada Seleușului, lângă podul de peste pârâul Peța. Pentru că nu a convins-o, a dus-o cu forța până la o casă de pe strada Căprioarei, unde a sărutat-o pe gură, „după care a strâns-o de sâni, fără voia acesteia”, explicau procurorii, potrivit ebihoreanul.ro.

Fata a reușit să scape, iar agresorul a fost prins două zile mai târziu și în cele din urmă, arestat preventiv pentru 30 de zile. Deși din declarațiile date de el reiese că a acostat-o cu intenția de a profita de ea, pensionarul s-a declarat nevinovat în fața anchetatorilor și a judecătorului.

Conform sursei citate, individul de 66 de ani le-a spus anchetatorilor că „fata s-ar putea să fie o curvuliţă întrucât umblă într-o zonă rău famată şi ar fi prost dacă n-ar profita de această ocazie”.

El a susținut că fetiţa i-ar fi spus că are 19 ani, dar judecătorul a afirmat că „este greu de crezut că nu şi-a putut da seama că aceasta este minoră, având în vedere aspectul ei.”

Agresorul a pretins că s-a oferit „să-i dea un suc acasă la el” pentru „un pupic”

Dan M. a mai pretins că doar s-a oferit „să-i dea un suc acasă la el”, pentru care i-a spus că se așteaptă să „îi dea un pupic.” Imaginile surprinse de camerele de supraveghere au arătat însă că fetița a fost târâtă până la casa bărbatului.

În încheierea de arestare transmisă sub formă de extras de Judecătoria Oradea mai arată că, după ce a intrat în curtea casei, bărbatul de 66 de ani „a închis uşa de la stradă cu cheia, pentru a se asigura că victima nu poate scăpa şi că nu va fi deranjat.”

Agresorul trăiește singur, nu are copii și este divorțat de peste 30 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel