UPDATE: CSM a aprobat pensionarea lui Augustin Lazăr
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Augustin Lazăr FOTO AGERPRES
Augustin Lazăr FOTO AGERPRES
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis în ceea ce privește cererea de pensionare a lui Augustin Lazăr. 

UPDATE: Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat pensionarea procurorului general Augustin Lazăr. Astfel că din data de 27 aprilie, Augustin Lazăr va ieși la pensie. 

Dosarul urmează să ajungă la președintele României, Klaus Iohannis, care urmează să semneze decretul de pensionare. 

Augustin Lazăr îndeplinește toate condițiile de pensionare, asta după ce dosarul a fost verificat de către inspecția judiciară și nu există sancțiuni pentru procurorul general. De asemenea, îndeplinește vârsta de pensionare. 


- Știrea inițială - 

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii şi-a suplimentat ordinea de zi şi va discuta joi cererea de pensionare depusă de procurorul general Augustin Lazăr.

Lazăr a depus cerere de pensionare, în condiţiile în care mandatul său de procuror general se încheie pe data de 27 aprilie.

El a candidat pentru un nou mandat de procuror general, însă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins candidatura.

Augustin Lazăr acuzat în presă

Procurorul general a fost acuzat în presă că a refuzat eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip pe vremea când era membru în Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud.

Ulterior, Augustin Lazăr a susţinut că nu ştia dacă dosarele luate în discuţie în Comisia de la Penitenciarul Aiud erau ale unor deţinuţi politici, însă şi-a cerut "scuze instituţionale" pentru practicile discutabile de dinainte de 1989.

Vezi și: Lovitură de teatru. Procurorul Augustin Lazăr, cerere de pensionare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel