Pensionarea anticipată a magistraţilor - Decizie în Comisia Juridică
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Senat
Senat
Termenul pentru intrarea în vigoare a pensionării anticipate a magistraților a fost amânat în Comisia Juridică a Senatului.

Comisia juridică a Senatului a decis marţi prorogarea termenului referitor la intrarea în vigoare a pensionării anticipate a magistraţilor până la 1 ianuarie 2022, menţinându-se astfel pentru următorii doi ani vechimea minimă de 25 de ani.

De asemenea, senatorii jurişti au decis să proroge pentru 1 ianuarie 2021 termenul de la care numărul judecătorilor în completele inferioare va creşte de la doi la trei.

Cele două modificări au fost făcute prin amendamente aduse proiectului de lege pentru aprobarea OUG 92/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei. Raportul de admitere cu cele două amendamente a fost adoptat în Comisia juridică cu majoritate de voturi pentru, fiind exprimată o singură abţinere.

Dezbaterea celorlalte două ordonanţe privind legile Justiţiei care vizează, printre altele, modificări legate de vechimea pentru accederea în Institutul Naţional al Magistraturii (OUG 7/2019 şi OUG 12/2019), au fost amânate pentru luna februarie, la începutul viitoarei sesiuni parlamentare.

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 92/2018 va intra în dezbaterea plenului Senatului, for decizional în acest caz, amintește Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel