Data actualizării:
Data publicării:

Pensiile speciale: perioadă de grație de doi ani. Președintele CSM: La 60 de ani, ai peste 35 de ani de muncă, ceea ce e greu de acceptat

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Schimbarea sistemului de pensionare pentru magistrați produce multă revoltă în sistem. 

”Introducerea vârstei minime de pensionare, de 60 de ani, pe lângă vechime, produce efecte dezastruoase pentru sistem zicem noi, mai ales în acest moment în care sistemul suferă foarte mult de lipsă de personal. Astfel de reforme nu se fac peste noapte, trebuie să fie etapizate, să se întindă pe o perioadă mult mai mare de timp. Dumnealor au simulat că au făcut o etapizare. În realitate, au făcut o grilă de etapizare, dar cine nu împlinește 50 de ani până în 2025, nu prinde posibilitatea să se pensioneze înainte de 60 de ani. Practic, au lăsat doi ani de grație” a spus judecătorul Daniel Grădinaru, președintele CSM, pentru DCNews, în emisiunea ”Culisele Justiției” cu Laura Duță. 

Întrebat de ce este atât de greu ca un judecător sau un procuror să se pensioneze la 60 de ani, judecătorul a răspuns că ”în cazul în care se intră în magistratură la vârstă fragedă, pentru că așa este sistemul, undeva la 24-25 de ani, la 60 de ani, ai peste 35 de ani de muncă ca magistrat, ceea ce este destul de greu de acceptat, în condițiile specificului muncii magistratului, pe lângă interdicțiile, restricțiile și incompatibilitățile pe care le are”. Daniel Grădinaru este de 24 de ani în magistratură și consideră că mereu se fac reforme și întotdeauna o luăm de la capăt. 

Vezi mai mult în video: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel