Urmărește emisiunea live
Pensiile speciale au fost ELIMINATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Ilustrativ
Ilustrativ
S-a votat proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale. Parlamentarii au decis ca acestea să fie eliminate.

Pensiile speciale pentru mai multe categorii urmează să fie eliminate, după ce Camera Deputaților a adoptat, marți, decizional, un proiect de lege în acest sens. Printre categorii se numără parlamentari, magistrați și funcţionari publici cu statut special, excepție făcând militarii și polițiștii. Proiectul de lege a fost adoptat cu 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri.

Deputaţii au votat marţi, 28 ianuarie, într-o şedinţă de plen convocată în sesiunea extraordinară, proiectul de eliminare a tuturor pensiilor speciale, cu excepţia celor din sistemul de apărare şi ordine publică. 

Ce prevede proiectul

Proiectul are în vedere eliminarea pensiilor de serviciu pentru mai multe categorii, printre care: deputaţi şi senatori, judecători şi procurori dar și personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor.

Nu ar mai urma să benefixieze de pensii speciale nici funcţionarii publici cu statul special, funcţionarii publici parlamentari, membrii corpului diplomatic şi consular al României și membrii Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel