Pensiile și certificatul verde, două puncte fierbinți de negociere PNL - PSD. Iohannis ar fi acceptat! Chirieac: Tensiunea e uriașă
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis
Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele decizii de pe scena politică din România. 

Preşedintele Klaus Iohannis ar fi acceptat propunerea PSD de renegociere a PNRR pentru pensii.

Citește și: Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră despre pensii. Discuție la Cotroceni: Domnul Iohannis s-a interesat de acest lucru

"Cred că domnul preşedinte Iohannis înţelege situaţia extrem de tensionată în care a ajuns societatea românească. Ea s-a tensionat nu de la menuetul politic, de la valsul ăsta politic, de la toate discuțiile astea. S-a tensionat, în concret, din cauza facturilor la energie şi a creşterii generalizate a preţurilor la orice, prin inflaţia de anul trecut de 10%. Sigur, este mare nemulţumire cu o clasă întreagă de 5 milioane de oameni, pensionarii ţării -  nu cei cu pensii speciale, lor le-a crescut pensia cu 73% în ultimii trei ani. Cei pe contributivitate au mari probleme. Atunci, preşedintele a spus: "Bine, să renegociem PNRR-ul". Nu îl costă nimic, fiindcă PNRR-ul se negociază cu Comisia Europeană. Dacă dânşii vor să negocieze - şi este o birocraţie înspăimântătoare acolo -, bine. Dacă nu vor, iarăşi bine", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

”Nu ai alternative, tensiunea e uriașă”

De asemenea, astăzi, vicepreşedintele PNL Adrian Costea a cerut renunţarea la certificatul verde şi ridicarea tuturor restricţiilor anti-COVID.

"Cele două lucruri sunt de pe aceeaşi parte. Acesta cu PNRR-ul - nu ştim dacă se renegociază, pentru că depinde de Comisia Europeană - şi certificatul verde, care a scindat societatea românească. Încearcă să dezamorseze lucrurile astea - că este o decizie politică - în speranţa că nu va răbufni societatea românească în acest moment. Mai ales că, după eroarea intrării la guvernare a PSD, nu mai există alternativă. Vedeţi că, în acest moment, aveţi USR şi AUR. Niciunul dintre cele două partide nu pare cu adevărat pregătit să intre la guvernare. AUR nu are cum, iar USR a fost la guvernare şi a fost catastrofal în multe domenii. Nu ai alternativă. Tensiunea este uriaşă. Ei asta fac acum, chiar dacă va exista un număr de decese mai ridicat, chiar dacă spitalele nu vor face faţă. Pentru a face pe plac publicului, sunt pe cale să ia această decizie", a spus analistul politic.

Vezi și:  Tensiuni la guvernare. Bogdan Chirieac: Cele două partide, PRIZONIERE. Coaliția rămâne pe loc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel