PENSII SPECIALE. Un sindicat de rezerviști amenință
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Legea de desființare a pensiilor speciale în care au fost incluși „abuziv și propagandistic” și rezerviștii va fi atacată.  

Potrivit unui comunicat transmis joi de Sindicatul Cadrelor Militare în Rezervă (SCMD), legea va fi atacată.

„Dacă tot dăm în judecată Guvernul României pentru discriminare, vom da în judecată și Parlamentul României și Președintele, dacă promulgă, pentru înaltă trădare și încălcarea Tratatului de aderare la NATO”, amenință sindicatul.

Potrivit sindicaliștilor, proiectul va fi respins la CCR, „dar ura nejustificată împotriva rezerviștilor va rămâne”.

„Sintagma este taxe și impozite. Impozitul se aplică la brut (din 2005 și neconstituțional la pensii). Să luăm spre exemplificare pensia de 3.000 lei a unui colonel sau comisar șef trecut în rezervă în 2.000 sau a unui caporal ori agent ieșiți astăzi. Întâi se aplică impozitul de 10% la brut și rămân în mână 2.900 lei net. După care, la acest net se aplică taxarea de 10% (între 2.000-7.000 lei). Îi rămân omului în mână 2.810 lei (întrucât sumele până la 2000 lei nici nu se impozitează, nici nu se taxează). Să luăm cazul unui general, Șef SMA (de exemplu gl. Mircea Chelaru, la care îi rotunjim noi pensia de la 5.400, la 6.000 lei) sau unui chestor ieșit în 2000 și a unui șef de post trecut astăzi în rezervă, toți cu 6.000 lei brut. Se aplică impozitarea de 10% și rămâne un net de 5.600 lei. Aplicăm taxarea de 10% la acest net și rezultă un net de 5.240 lei. Așadar, vă puteți bucura, dacă v-ați lăsat manipulați, că dvs. vi se taie mai puțin și altora mai mult!”, spun cei de la SMCD.

„Poate nu vă interesează acum! Dar ce vor reprezenta 7.000 de lei peste 10 ani (la care veți ajunge, fie și numai cu rata inflației). Exact ce reprezintă astăzi, după 10 ani, cele 20.000.000 nesimțite (2.000 lei, astăzi), ale lui Boc și Basescu. În plus, dacă mai trăiți, peste 10 ani veți constata că toată lumea, de la caporal și femeie de serviciu, la general, va avea aceeași pensie”, spun cei de la SMCD, care afirmă că vor ataca decizia în Justiție, notează Mediafax.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege care prevede impozitarea cu 85% a pensiilor speciale de peste 7.001 de lei. Concret, va fi impozitată diferența între pensia specială și cea realizată pe baza contributivității. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel