Pensii speciale. Cozmin Gușă l-a taxat pe Dan Barna: Premiul de ipocrizie- video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Cozmin Gușă
Cozmin Gușă
Cozmin Gușă, prezent vineri în platoul DCNews, l-a taxat pentru o declarație pe Dan Barna, candidatul Alianței 2020 USR-PLUS la alegerile prezidențiale din acest an.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, a declarat, recent, la Bacău, că, dacă formaţiunea sa va ajunge la guvernare, va elimina toate pensiile speciale, inclusiv ale parlamentarilor, cu două excepţii prevăzute de legislaţie, pentru militari şi magistraţi.

„Dan Barna a spus că, în niciun caz, nu se pune problema să se atingă de pensiile magistraților, militarilor. Adică cei care au inițiat acest proiect de impozitare a pensiilor speciale... Premiul de ipocrizie maximă pentru candidatul Dan Barna, care nu mai dorește chestia asta", a spus Cozmin Gușă la DCNews.

Ce declarase Barna


„Nu vom tăia pensiile şi salariile, aceasta este o acuzaţie mincinoasă care apare deseori. România trebuie de fapt să îşi crească productivitatea şi performanţa economică pentru a plăti pensiile conform legislaţiei în vigoare. Ceea ce vom face va fi să tăiem pensiile speciale. O mare parte din problema sistemului actual de pensii nu vine din punctul de pensii şi din munca pe care oamenii au plătit-o şi s-a acumulat în fondul de pensii, ci vine din pensiile speciale care sunt de la 1 la 10 sau chiar mult mai mult, multe dintre ele nefiind justificate decât de acel 'pentru că putem să ne dăm prin lege pensii'", a explicat Barna, într-o conferinţă de presă.

„Aceste pensii speciale vor fi eliminate, cu cele două excepţii clar reglementate, în zona armatei, a combatanţilor de pe front şi a magistraturii, unde sunt nişte prevederi legale foarte clare. Restul pensiilor speciale pentru diferite categorii de funcţionari, inclusiv parlamentarii, vor fi eliminate şi asta va ajuta la o echilibrare reală a bugetului de pensii", a spus Barna, citat de Agerpres.

Cozmin Gușă, la DCNews - declarații complete

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel