Pensii polițiști, militari. Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu: Situații aberante
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu spune că nu vor mai exista prevederi care să ducă la un cuantum exagerat al pensiilor speciale pentru angajații MAPN.

Ministrul Apărării Adrian Ţuţuianu a declarat, într-un interviu acordat realizatorului “Ultimei Ediţii” Claudiu Lucaci că toate aberaţiile care au condus la pensii peste salariile în plată vor fi eliminate, fără afectarea nivelului actual al acestora.

“Există un sistem de calcul şi unii au şi profitat de unele portiţe legale, prin care şi-au majorat în ultimele şase luni veniturile şi am ajuns în situaţia aberantă în care unele pensii sunt mai mari decât salariile unora care lucrează. Ai pensia mai mare decât dacă ai lucra. Lucrul ăsta nu poate continua şi nu îi poate stimula pe cei care muncesc. De aceea, principiul de la care pornim este ca pensia să nu fie niciodată mai mare decât salariul în plată”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

“Avem tot respectul pentru militari. Pensia medie în Ministerul Apărării este în jur de 3.000 de lei. Ne propunem ca salariile să crească şi, pe algoritmul de calcul, şi pensiile celor care vor ieşi în anii următorii vor creşte corespunzător. Nimeni nu vrea să genereze situaţii dificile în acest sistem”, a mai spus ministrul Apărării.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel