Pensii polițiști. Cele mai mari pensii din MAI. Olguța Vasilescu: Acesta este MOTIVUL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Răzvan Dumitrescu a prezentat la emisiunea Esențial de la Antena 3 un document care arată cele mai mari pensii aflate în plată la Ministerul Afacerilor Interne. Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu a confirmat veridicitatea documentului și a oferit explicații. 

În acest moment, cea mai mare pensie aflată în plată, câștigată de un fost funcționar al MAI este de 22 023 lei. Există de asemenea și unele pensii care au crescut enorm. Astfel, în momentul ieșirii la pensie, cuantumul bănesc era de 7400 de lei, pentru ca în câțiva ani să crească la 20 000 de lei. 

Invitată în emisiune, Olguța Vasilescu a explicat cum ajung pensiile speciale la astfel de creșteri și a subliniat că acesta este unul dintre motivele pentru care angajații MAI aleg să se pensioneze devreme.

"Foarte mulți dintre cei care sunt în sistem la ora actuală preferă să plece în pensie la o vârstă foarte mică, se întâmplă chiar la vârste de 40 de ani. Acest lucru se întâmplă din cauză că așa cum arată legislația la ora actuală, poți ieși cu o pensie de 120 % față de salariu, după care se actualizează pensia respectivă în funcție de creșterile salariale pe care le au cei care sunt activi. Se ia 85 % din brut, la care se adaugă sporurile și iese cu pensie mai mare decât salariul net," a explicat Olguța Vasilescu. 

Ministrul Muncii spune că de-a lungul timpului a asistat la tot felul de situații bizare. 

"Se întâmplă în ultimii ani de activitate să aibă tot felul de salarii de merit și toate acestea se pun în pensie. Deci în afară de brutul pe care îl are ca salariu, se adaugă aceste sporuri care uneori sunt variabile, cum ar fi aceste salarii-premiere. După aceea se actualizează cu creșterile salariale ale celor care sunt activi. Asta nu se întâmplă doar la MAI, se întâmplă și la alte categorii. De exemplu la funcționarii parlamentari. Am trăit pe pielea mea un astfel de moment când fiind președinte de comisie, am împărțit o primă, egal la toată lumea, iar o persoană era foarte supărată. Mi s-a explicat pe urmă, că dacă el lua toată prima chiar dacă o împărțea ulterior cu ceilalți, i se calcula la pensie," a mai spus Olguța Vasilescu.

Iată topul pensiilor din MAI: 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel