PENSIA care a revoltat-o pe Raluca Turcan: Nu pot să tolerez și nici nu pot să dorm bine noaptea. E strigător la cer
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
sursă foto: gov.ro
sursă foto: gov.ro
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a vorbit despre pensiile uriașe din România comparativ cu numărul enorm de pensionari care trăiesc din 800 de lei pe lună. 

”Un element la care țin și care va defini mandatul de ministru al Muncii este acela al echității în sistemul de pensii, pentru că eu nu pot să tolerez și nici nu pot să dorm bine noaptea, în condițiile în care, în momentul de față, în România, există pensionari care câștigă 78.634 de lei pe lună, în condițiile în care contributivitatea ar acoperi o pensie de 5.205 lei, iar 73.429 reprezintă criterii favorizante din legile făcute de PSD în Parlament. E o persoană din domeniul juridic, evident, și, din nefericire, aceasta va fi o problemă a oricărei inițiative pe care noi o vom face în domeniul pensiilor, pentru a aduce echitate în acest sistem, pentru că ajungem la CCR, mai devreme sau mai târziu, și acolo am văzut, de fiecare dată, apărarea propriilor beneficii în detrimentul interesului public” a spus Raluca Turcan. 

”O realitate a României, nu mai poate să continue la nesfârșit”

În România, sunt aproximativ 9.600 de beneficiari de pensii de serviciu, în timp ce 900.000 de pensionari trăiesc cu 800 de lei. ”E o realitate a României, nu mai poate să continue la nesfârșit. Ne arată oamenii cu degetul” a spus ministrul Muncii, la Digi24, unde a dat asigurări că vor veni cu soluții, la care lucrează. 

”Când vom avea varianta finală - și vă rog să mă credeți că nu voi vorbi despre lucrul acesta până când nu va fi finalizată varianta care să plece de la premisa de a fi constituțională. Eu nu pot să mă joc cu milioane de pensionari aruncând în față un proiect sau altul despre care eu am dubii că ar fi neconstituțional” a mai spus ministrul. 

Despre cei cu pensii speciale, Raluca Turcan a spus că a identificat o soluție, dar și că ”intangibil nu e nimeni pe lumea asta”. Revenind la pensia uriașă de 78.634, ministrul Muncii spune că ”este strigător la cer”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel