Penitenciar Tg-Mureș. Deținuții, scoși în ”curte” pe acoperiș
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Robert Cazanciuc a comentat situația degradantă a penitenciarelor din România. Potrivit fostului ministru al Justiției, la penitenciarului din Târgu Mureș deținuții sunt scoși la plimbare în ”curți” îngrădite, amenajate tocmai pe acoperișul clădirii.

”La Târgu-Mureș, într-un penitenciar construit la 1880, neavând spații unde deținuții să aibă diferite activități , începând de la cele uzuale, de a se plimba spre exemplu, au menajat, un fel de curte de plimbare pe acoperișul clădirii.

Oamenii sunt scoși dintr-o celulă plină de igrasie, în care nu se mai poate face nimic, este atât de veche, în centrul orașulul iar singura soluție este demolarea, s-au amenajat curți de plimbare pe clădire.

Practic omul este scos dintr-o celulă și dus într-o cușcă, e adevărat de o anumită dimensiune, unde se poate plimba pentru scurt timp”, a spus fostul ministru al Justiției, Robert Cazanciuc la Antena 3.

Actualul penitenciar din Târgu-Mureș, este funcțional de la 1884 când a fost construit pavilionul de detenţie, care consta iniţial în 32 de camere de deţinere, conform site-ului penitenciarului.

Robert Cazanciuc a subliniat faptul că există penitenciare care funcționează ”la limita demnității umane”.

În 1984 s-a reconstruit pavilionul administrativ în forma actuală, continuându-se sistematic procesul de modernizare.

Penitenciarul din Târgu-Mureș se află în imediata apropiere de centrul ”Orașului Florilor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel