Pedeapsa primită de Zouma, fotbalistul care a fost filmat lovindu-și pisica
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Facebook/KurtZouma
FOTO: Facebook/KurtZouma
Kurt Zouma, fundaşul lui West Ham, a primit miercuri interdicţia de a deţine pisici timp de cinci ani şi a fost obligat să efectueze 140 de ore de muncă în folosul comunităţii, ca pedeapsă pentru că şi-a lovit şi pălmuit pisica de companie, într-un abuz filmat.

Internaţionalul francez şi-a primit sentinţa la tribunalul Thames Magistrates' Court după ce săptămâna trecută a pledat vinovat de două capete de acuzare pentru provocarea de suferinţe unui animal, relatează AP.

În imaginile cu abuzul care a avut loc pe 6 februarie şi care au apărut pe reţelele de socializare, fotbalistul poate fi văzut cum îşi loveşte pisica bengaleză prin bucătărie, înainte de a-i arunca o pereche de pantofi şi de a-i da o palmă peste cap.

Fratele mai mic al lui Zouma, Yoan, a filmat incidentul în care a fost implicată pisica şi l-a postat pe Snapchat.

Yoan Zouma a fost obligat miercuri să efectueze 140 de ore de muncă în folosul comunităţii, în cadrul unei audieri care a durat 15 minute.

El este, de asemenea, jucător de fotbal şi a fost suspendat în februarie de echipa de liga a cincea Dagenham.

West Ham l-a amendat pe Zouma cu două săptămâni de salariu - suma maximă posibilă - atunci când incidentul a ieşit la iveală, dar managerul David Moyes a continuat să îl aleagă pe fundaş pentru a juca atunci când este apt.

Zouma a pierdut şi un contract de sponsorizare cu Adidas. Societatea Regală pentru prevenirea cruzimii faţă de animale a luat în grijă cele două pisici de companie ale lui Kurt Zouma după incident, notează Mediafax.

Fotbalist filmat când îşi bate pisica. Peste 100.000 de oameni cer să fie judecat

În luna februarie, o petiţie semnată de peste 100.000 de oameni cerea judecarea în instanţă a fotbalistului filmat când îşi bate pisica. 

Textul în franceză şi engleză, numit "Urmăriţi-l pe Kurt Zouma şi duceţi-i imediat toate animalele în siguranţă!", postat pe platforma change.org, avea 118.500 de semnături cu puţin timp înainte de ora 12:00 GMT, scrie Agerpres.

"În Marea Britanie avem legi împotriva abuzului asupra animalelor, legi care ar trebui să se aplice tuturor, bogaţi sau săraci, celebri sau nu! Facem apel la Poliţia Metropolitană şi RSPCA (Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii faţă de Animale - n. r.) să-i cerceteze şi să-i trimită în judecată de urgenţă pe autorii acestei fapte odioase", potrivit textului petiţiei.

Antipatizat de suporteri, inclusiv de unii ai echipei sale, Zouma a fost huiduit pe întreaga durată a partidei jucate în spătămâna când a fost lansată petiția.

Când a căzut după ce a fost faultat de un adversar, iar unii fani au scandat "Iată ce simte pisica ta".

"Iubesc mult animalele", a transmis atunci antrenorul lui West Ham, David Moyes, care a apărat decizia sa de a-l titulariza pe fundaşul francez, explicând că trebuie să-și trimită cei mai buni jucători pe teren.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel