Pedeapsă cu moartea pentru oficialii și militarii din Belarus. Ce nu li se va ierta
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Va fi foarte dificil de alungat armata rusă în acest an de pe teritoriul Ucrainei, anunță şeful statului major american / Foto: Pixabay
Va fi foarte dificil de alungat armata rusă în acest an de pe teritoriul Ucrainei, anunță şeful statului major american / Foto: Pixabay
Belarus intenționează să introducă pedeapsa cu moartea pentru oficiali și militari. Află în articol pentru ce.  

Belarus va introduce pedeapsa cu moartea pentru oficiali și militari, pentru trădare, transmite Interfax. Proiectul de lege "Cu privire la modificarea codurilor privind răspunderea penală" a fost deja adoptat de deputați în primă lectură, a transmis serviciul de presă al Camerei Reprezentanților Adunării Naționale a Republicii.

"Pentru a exercita un efect disuasiv asupra elementelor distructive, precum și pentru a demonstra o luptă hotărâtă împotriva trădării împotriva statului, proiectul de lege propune modificarea sancțiunii părții a 2-a a articolului 356 din Codul penal, prevăzând posibilitatea aplicarea unei măsuri excepționale de pedeapsă sub forma pedepsei cu moartea pentru trădare împotriva statului săvârșită de un funcționar care ocupă o funcție publică sau de o persoană căreia i se aplică statutul de militar", se arată în mesaj.

"Scopul pregătirii proiectului de lege este luarea măsurilor preventive pentru săvârșirea infracțiunilor extremiste (teroriste) prin ajustarea Codurilor de procedură penală și de procedură penală ale Republicii Belarus", a subliniat serviciul de presă.

Proiectul de lege introduce, de asemenea, o serie de modificări la prevederile legii penale privind diseminarea informațiilor false în mod deliberat care discreditează armata belarusă, provocând prejudicii securității economice și (sau) militare. În primăvara acestui an, în Belarus a fost introdusă pedeapsa cu moartea pentru terorism.

Lukașenko spune că Rusia și Belarus pregătesc o singură armată, unită. "În lumea modernă e imposibil să ascundem asta"

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko a declarat că Forțele Armate ale Republicii și cele ale Rusiei sunt antrenate pentru a respinge posibile agresiuni din exterior "ca un singur grup, o singură armată", scrie Interfax.

"Cred că ministrul Apărării din Belarus v-a spus deja despre situația din Belarus, despre pregătirea, coordonarea luptei unităților din Belarus și Rusia care sunt prezente în Belarus. Trebuie să spun că am abordat acest lucru cu seriozitate. Atât ai noștri, cât și ofițerii tăi antrenează băieți, iar rușii sunt antrenați", a declarat Lukașenko la o întâlnire cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, sâmbătă, la Minsk.

Lukașenko este citat de serviciul de presă prezidențial.

"Pentru că, dacă va fi nevoie, primele noastre rânduri – apărătorii Statului Unirii – să poată respinge orice agresiune. De la truse de prim ajutor până la... Nu vorbesc de uniforme și alte arme. Nimeni aici nu se împarte: suntem la fel ca un singur grup, pregătim astăzi o armată unită. Toată lumea din jur știe despre asta. Nu am ascuns-o. Și în lumea modernă este imposibil să ascundem asta", a subliniat președintele Belarusului.

"Într-un cuvânt, așa cum s-a convenit cu președintele Rusiei. Nu doar știți, ci îl implementați cu Ministerul nostru al Apărării. Ne îndeplinim planurile în acest sens", a adăugat Lukașenko.

Sâmbătă, mai devreme, s-a raportat că  Serghei Șoigu a sosit într-o vizită de lucru în Belarus. La Minsk, el a purtat discuții cu ministrul Apărării din Belarus, Viktor Khrenin. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel