Pedeapsă cu închisoarea pentru proprietarii care majorează excesiv chiriile. Țara în care s-ar putea întâmpla
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Pedeapsă cu închisoarea pentru proprietarii care majorează excesiv chiriile. Țara în care s-ar putea întâmpla / Foto: Pixabay, de mastersenaiper
Pedeapsă cu închisoarea pentru proprietarii care majorează excesiv chiriile. Țara în care s-ar putea întâmpla / Foto: Pixabay, de mastersenaiper
Într-o țară ar putea fi introdusă pedeapsa cu închisoarea pentru proprietarii care majorează excesiv chiriile.

Autorităţile din Turcia analizează posibilitatea de a introduce pedeapsa cu închisoarea pentru proprietarii găsiţi vinovaţi de majorarea excesivă a chiriilor, relatează Agerpres. Aceste măsuri dure sunt luate în vedere după ce cutremurele devastatoare de la începutul unii au lăsat milioane de persoane fără locuinţă, transmite Bloomberg.

Un oficial din apropierea acestui dosar a dezvăluit că Guvernul de la Ankara are în vedere pedepse cu închisoarea, de doi până la cinci ani, adăugând însă că nu există încă o decizie definitivă deoarece ar fi vorba de o majorare inacceptabilă a pedepselor. Oficialul a ţinut să îşi păstreze anonimatul pentru că acest plan nu a fost anunţat încă în mod public.

Turcia vrea să construiască 400.000 de noi locuinţe într-un anÎnsă aceste măsuri vin într-un moment în care Guvernul de la Ankara vrea să construiască 400.000 de noi locuinţe în decurs de un an în zona devastată de cutremure. Aproximativ 500 de contractori vor construi locuinţele, în cadrul unui program care ar urma să coste Guvernul Turciei zeci de miliarde de dolari, a dezvăluit un alt oficial.

La rândul său, ministrul turc al Mediului şi Urbanizării, Murat Kurum, i-a avertizat pe reprezentanţii sectorului construcţiilor faţă de creşterea preţurilor la materialele de construcţii, a informat un oficial de rang înalt.

Chiar înainte de cutremurele din 6 februarie, preţul locuinţelor în Turcia a crescut cu 56% în ritm anual în luna ianuarie, în condiţiile în care inflaţia a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele două decenii. Preţurile au continua să crească în mai multe provincii şi după seismul din 6 februarie care a provocat aproape 50.000 de morţi în Turcia şi Siria.

Majorarea chiriilor, plafonată la 25%Anul trecut, Parlamentul Turciei a plafonat majorarea chiriilor la 25%, însă măsura expiră la 1 iulie 2023.

Luni, Banca Mondială a dat publicităţii un raport conform căruia cele două mari cutremure care au lovit Turcia în data de 6 februarie au provocat pagube fizice directe în valoare de 34,2 miliarde de dolari, însă costurile totale cu reconstrucţia şi redresarea care vor fi suportate de Turcia este posibil să fie de două ori mai mari.

Conform celui mai recent bilanţ oficial, cele două cutremure cu magnitudinea de 7,8, respectiv 7,5 grade, din data de 6 februarie au ucis peste 44.300 de persoane în sudul şi sud-estul Turciei. Seismele au distrus sau au deteriorat grav peste 170.000 de clădiri din unsprezece provincii ale Turciei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel