"Pe urmele sfinților români", vernisajul expoziției de pictură la Biserica Iancu Vechi-Mătăsari din Capitală
Data publicării:
Autor: Claudia Calotă
WhatsApp
La biserica Iancu Vechi-Mătăsari din Protoieria Sectorului 2 al Capitalei va avea loc, miercuri, 22 noiembrie 2023, de la ora 18:00, vernisajul expoziției de pictură, desen și colaj „Pe urmele Sfinților Români”, ediția a IX-a.

Vernisajul reprezintă încheierea programului cultural-religios educaţional „Pe urmele Sfinţilor Români”, proiect înscris în Calendarul Activităților Educative Municipale (C.A.E.M. 2023-A2, poziția 19). Evenimentul, organizat anual de Parohia Iancu Vechi-Mătăsari şi Şcoala Gimnazială „Leonardo da Vinci” din Bucureşti, circumscris protocolului de colaborare Școală-Biserică, este cea mai mare expoziție de artă bisericească a elevilor din București. Cu acest prilej, va fi prezentat un scurt moment artistic şi vor fi acordate diplome elevilor participanţi.

Pe parcursul modului I al anului școlar 2023-2024, elevi de la unități de învățământ din toate sectoarele Municipiului București au realizat lucrări de pictură, desen și colaj inspirate din viețile Sfinților români, apărători ai unității de credință și de neam, modele de credință și trăire creștină, pe care le-au trimis profesorilor de religie și educație plastică.

Anul acesta, o parte din lucările realizate vor fi prezentate în format digital în ziua vernisajului, iar o altă parte din lucrări vor fi expuse fizic la biserica gazdă a evenimentului și vor putea fi vizionate toată luna noiembrie.

Programul cultural-religios-educativ Pe urmele Sfinților Români este coordonat de doamna prof. Aurora Ciachir, de la Şcoala Gimnazială „Leonardo da Vinci”, iar din partea Parohiei de parintele diacon Marius-Constantin Oblu și se înscrie în seria manifestărilor din anul 2023, proclamat de Sfântul Sinod ca Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești în Patriarhia Română.

Scopul acestui proiect cultural-religios este cunoașterea de către elevi a vieții Sfinților străromâni și români, care prin viața și activitatea lor au apărat credința strămoșească, valorile Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos, pământul și neamul românesc, în diferite perioade ale istoriei.

La eveniment vor participa reprezentanți ai Inspectoratului Şcolar General al Municipiului București, ai Şcolii Gimnaziale Leonardo da Vinci, profesori și elevi de la toate școlile înscrise în proiect, informează Sectorul cultural și activități cu tineretul al parohiei Iancu Vechi-Mătăsari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel