Data actualizării:
Data publicării:

Pe site-ul AUR au apărut imagini cu Florin Salam, Traian Băsescu și Marcel Ciolacu, după ce a fost spart de hackeri - Foto

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Site-ul AUR a fost spart, miercuri dimineață, de hackeri!

Citește și - Reacții din România după ce Donald Trump a recâștigat America

Pe site-ul AUR apărut o imagine cu Marcel Ciolacu, dar și un videoclip cu o manea cântată de Florin Salam și Prințesa Ardealului, o melodie folosită, în trecut, în campanie electorală de către Traian Băsescu

Foto

Citește și - Ai primit și tu acest mesaj de Black Friday 2024? Mare atenție la noua țeapă a hackerilor! - Foto în articol

Amintim faptul că Directoratul de Securitate Cibernetică (DNSC) a lansat, marți, un nou avertisment despre înmulţirea pericolelor în perioada Black Friday 2024.

Instituţia avertizează cu privire la pericolel legate de Smishing.

”Sezonul cumpărăturilor online aduce nu doar reduceri, ci și riscuri! În perioada reducerilor de iarnă, a sărbătorilor, dar și de Black Friday, volumul de tranzacții online crește, la fel și notificările de la comercianții din online.

Atenție la SMishing! Infractorii cibernetici se folosesc de această perioadă pentru a trimite SMS-uri false care par să provină de la firme de încredere. Aceste mesaje conțin linkuri către site-uri false, create special pentru a fura date sensibile, cum ar fi informații bancare sau parole.

Fiți precauți și verificați întotdeauna sursa mesajelor! 

Citiți cu atenție mesajele și evitați reacțiile impulsive. NU accesați linkuri din SMS-uri venite de la surse necunoscute și nu apelați numerele din mesaje suspecte. Nu oferiți niciodată informații sensibile prin SMS. Instalați un software antivirus pentru protecția dispozitivului. Fiți atenți la mesajele care solicită acțiuni urgente sau informații personale. Verificați cu grijă linkurile și mesajele care pot conține greșeli gramaticale sau de exprimare cu ajutorul instrumentelor gratuite precum virustotal.com sau scamadviser.com.

Ce să faceți dacă ați fost victima unui atac: Contactați imediat banca dacă ați oferit informații legate de card sau date de autentificare. Schimbați parolele conturilor online și activați autentificarea în doi pași (2FA). Raportați incidentul autorităților pe platforma PNRISC (https://pnrisc.dnsc.ro/) sau la numărul de urgență 1911. Pentru mai multe informații, consultați ghidul complet despre aceste tipuri de atacuri: https://dnsc.ro/vezi/document/scam-phishing-vishing ”, a transmis Directoratul Național de Securitate Cibernetică - DNSC, pe o rețea socială. Vezi foto aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel