PDL recunoaște: "Acordul cu FMI este bun, dar..."
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Andreea Paul a declarat, joi, într-o conferință de presă că noul acord încheiat de Guvernul Ponta cu Fondul Monetar Internațional este unul bun, pentru că asigură macrostabilitatea economică. 

Prim-vicepreședinta PDL a aplaudat acordul cu FMI, însă a pus și un "dar" continuat de următoarele reproșuri: "ratează un moment prielnic şi şansa unei relaxări fiscale curajoase, ratează şansa unui impuls economic pentru a da o mână de ajutor mediului privat ca să poată crea noi locuri de muncă", scrie Agerpres. Această ultimă observație este una dintre cele două caracteristici găsite de către democrat-liberala acordului încheiat de Guvern cu FMI.

Trăim paradoxul USL

A doua caracteristică este că "noul acord al Guvernului USL cu FMI este bun pentru că ţine acest Guvern în frâu, pentru că disciplinează guvernanţii USL, pentru că-i obligă să continue politice de macrostabilizare şi reformele structurale. Noul acord e bun pentru că România poate să se împrumute mai ieftin, iar cofinanţările României pentru absorbţia banilor europeni sunt şi ele mai ieftine.". Andreea Paul a subliniat că "Trăim paradoxul USL, creştere economică mai mare, de aproape 2%, dar venituri bugetare rectificate în jos, pe minus".

Vicele PDL a criticat și plecarea în vacanță a premierului. Ea a spus că "exact când are treabă şi muncă, premierul pleacă în vacanţă. Nimeni nu spune să nu-şi ia vacanţă din populism, dar ca premier, cu CFR Marfă pe agendă, nu poţi pleca în vacanţă. Ori, premierul Ponta pleacă în vacanţă, având o problemă cât casa cu CFR Marfă. Nu poţi lăsa oamenii în stradă fără un răspuns clar. Nu poţi lăsa o problemă atât de importantă în ceaţă. Este neserios în faţa investitorilor şi a românilor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel