Data publicării:

PDL a uitat să bugeteze alegerile din 2012. Proiectul de buget nu prevede niciun leu pentru MAI

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp
vot deschidere
vot deschidere

Dan Şova senator PSD a declarat că la şedinţa de ieri din Parlament, în momentul în care se discuta despre proiectul de buget, s-a constatat că Ministerul Administraţiei şi Internelor nu a primit niciun leu organizarea alegerilor din 2012. Luaţi la întrebări de Opoziţie, Puterea a ezitat, dar apoi au explicat că deocamdată nu se ştie exact costul real al alegerilor şi vor finanţa procesul electoral din fondul de rezervă al Guvernului. La momentul lansării în dezbatere publică ministrul Administraţiei şi Internelor Traian Igaş aproxima costul alegerilor la 20 de milioane de euro.

"La discuţia de ieri din Parlament la un moment dat am constatat că în bugetul MAI pentru 2012 nu sunt prevăzuţi bani pentru alegerile din 2012. Am întrebat şi noi iar ei (n.r. Puterea) ne-au răspuns că deocamdată nu ştiu exact suma care va fi cheltuită şi vor finanţa alegerile din fondul de rezervă al Guvernului. Nu s-a mai întâmplat niciodată acest lucru, de fiecare dată alegerile au fost bugetate", a declarat Dan Şova pentru DeCe News.

Desfăşurarea concomitentă a alegerilor generale va presupune o infrastructură electorală comună (birouri electorale, liste electorale, ştampile, logistică), iar costurile de personal ar fi înjumătăţite, de la 43 la circa 22 milioane euro, ca urmare a înfiinţării şi funcţionării unor birourilor electorale ale secţiilor de votare comune, susţine MAI.

Conform articolului 30, alin.2 din Legea 500/2002 a finanţelor publice: Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului se repartizează unor ordonatori principali de credite ai bugetului de stat şi ai bugetelor locale, pe bază de hotărâri ale Guvernului, pentru finanţarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în timpul exercitiului bugetar.

Alegerile nu se înscriu în nicio categorie de acest fel. Nu reprezintă un eveniment urgent sau neprevăzut pentru că anul în care vor avea loc alegeri este stabilit cu mult timp înainte şi cheltuielile pot fi prevăzute în buget.

Citeşte şi:

Comasarea poate fi oprită prin chetă națională: fiecare român să dea 5 lei pentru democrație

USL optează pentru o moţiune de cenzură decât pentru părăsirea Parlamentului față de Legea electorală

Economiile rezultate din comasarea alegerilor, o falsă problemă a Guvernului Boc

Ce ascunde proiectului MAI privind alegerile din 2012

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel