Pauzele, esențiale pentru o muncă productivă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un studiu recent a reuşit să găsească raportul ideal timp muncit-pauză, pentru o eficiență cât mai mare la serviciu.

Pauzele sunt o componentă esenţială a programului de muncă, iar dozarea lor ne poate ajuta să fim cât mai eficienţi şi să ne concentrăm asupra sarcinilor de serviciu. Potrivit unui studiu făcut public recent de „Fast Company" , lungimea perfectă a unei pauze este de 17 minute, la fiecare 52 de minute lucrate efectiv.

Studiul a fost realizat la începutul acestui an, de o echipă de cercetători de la Universitatea din Toronto și a arătat că productivitatea noastră este mult mai mică în momentul în care nu luăm pauzele cerute de organismul nostru, deoarece dispunem de energie limitată.

„Toate eforturile noastre de controla comportamentul, de a-l face să performeze, se concentrează pe dozarea energiei psihologice. Odată ce această sursă de energie este epuizată, am devenit mai puţin eficienţi în tot ceea ce facem", susţine profesorul John Trougoss, membru al Organizational Behaviour & HR Management.

DeskTime este aplicaţie care a putut oferi date privind productivitate, după ce a cronometrat timpul cat angajaţii folosesc calculatorul pentru sarcinile propriu-zise de muncă. Aplicaţia a reuşit să studieze comportamentul celor mai productivi angajaţi şi a reuşit să determine că dintre aceştia, aproximativ 10% din totalul angajaţilor, munceau 52 de minute, după care luau o pauză de 17 minute.

Indicat este ca perioada din pauză să fie destinată unor activităţi departe de calculator: plimbări, discuţii cu colegii sau exerciţii fizice. De asemenea, cei care au prezentat acest „experiment" au susţinut că probabil cel mai bine este ca în loc să-ţi potriveşti ceasul fix la 17 minute de pauză, este sa îţi dai seama instinctual că trebuie să te ridici de la birou cam la o oră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel