Data publicării:

Paula Seling, despre cum gustă publicul evenimentele cu tentă istorică!

Autor: Dana Popa | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Într-o perioadă în care fascinația străinătății i-a cuprins pe mulți dintre români, iar tinerii își doresc să plece să studieze în străinătate în număr cât mai mare sau pleacă să lucreze acolo imediat după terminarea studiilor, Paula Seling a considerat că un spectacol despre România, despre valorile naționale, care spune istoria într-un alt mod, poate ajunge la inimile lor. 

Din distribuția show-ului “Toți K1 pentru România” fac parte nume precum Nicolae Furdui Iancu alături de grupul “Crai Nou”, Radu Fornea, Iuliana Tudor, Proiect K1 și Tuan, cărora li se adaugă violonistul Daniel Lazăr și actorii Mihaela Rădescu, Vlad Rădescu și Sorin Frâncu. Spectacolul care celebrează Centenarul Marii Uniri a străbătut deja multe orașe mari din țară și își continuă turneul cu Suceava, pe 21 iunie 2018, ora 20:00, Parcarea Iulius Mall și Constanța, pe data de 12 iulie 2018, ora 20:00, Piața Ștefan cel Mare. Paula Seling ne-a povestit despre cum e primit acest gen de eveniment de către spectatori. Artista cântă cu mândrie și muzică populară și poartă la eveniment costume cusute manual chiar de mama ei.

- Cum ai primit propunerea de a face parte dintr-un spectacol istoric?

Am primit cu mare bucurie propunerea de a fi parte dintr-un spectacol care își propune, dincolo de partea muzicală și de divertisment, să reamintească  momente importante din istoria poporului român,  cele de cumpănă, care au trasat direcția spre ceea ce suntem noi azi. E o oportunitate rar intalnită aceea de a te afla la intersecția între divertisment și educație, ocazie pentru care le mulțumesc celor de la K1 și în mod special lui Radu Fornea și Andreei Fornea, inițiatorilor acestui proiect care, cu sprijinul Teatrului Excelsior și al Primăriei Capitalei, au reușit să creeze un spectacol inedit, memorabil și de mare insemnătate pentru toți  cei prezenți.

(oar_w460)

- Crezi că acest gen de spectacole ajută generația tânără să se apropie mai mult de istorie, să fie mai iubitoare de țară? În ultima vreme majoritatea tinerilor aleg să studieze și să plece afară…

Acest spectacol are în primul rând scopul de a informa și de a crea un nou atașament al spectatorilor cu protagoniștii acestor momente cheie din istoria poporului român. Nu știu în ce măsură spectacolul poate să îi convingă pe tineri să nu plece din tară insă pot să vă spun că toată lumea rămâne emotionată și marcată de spectacolele noastre care sunt  o ocazie de a sărbători valorile României, a Eroilor noștri. Faptul că elevii aleg să plece în străinătate nu e un lucru rău, important ar fi să se intoarcă și să aplice ceea ce au învățat, aici, în România.

- Care au fost cele mai importante momente pe care le-ai trăit în acest turneu?

Cele mai emoționante momente de turneu au fost acelea când publicul nu ne-a mai lăsat să plecăm, sau când, imediat după terminarea spectacolului, am găsit în inbox-ul paginii oficiale de Facebook, mesaje multe de mulțumire din partea celor prezenți în public, mesaje prin care spuneau că au trăit  momente cu adevărat inăltătoare.

- Am văzut că ai purtat niște costume populare foarte frumoase. Sunt ale tale? 

Mulțumesc frumos. Da, toate sunt ale mele și fac parte din colecția mea de ii foarte vechi primite de la prieteni și cunoștințe care știu cât de mult apreciez aceste obiecte vestimentare. Unele dintre ele sunt lucrate manual de mama mea și poartă trăsăturile din zona de origine-Chioar. Unele sunt primite de la Zestrea.

(oar_w460)

- Îți place să cânți muzică populară?

Da, foarte mult. Sunt genul de artist care respectă foarte mult repertoriul pe care îl abordează și aduce atingere personală fiecărui cântec. De aceea majoritatea cântecelor pe care le-am cântat au fost reorchestrate în maniere care să se apropie foarte mult de personalitatea mea. În special în acest spectacol puteți asculta cântecul "E liniște în codrul verde" o compoziție originală, o reinterpretare muzicală a poeziei "Tăticul meu e la război", idee ce avea deja o linie melodică, însă mi-am permis să o rescriu.

- Ați avut spectacol la Curtea de Argeș chiar pe 10 mai și ai ajuns și la mormântul Regelui Mihai. Cum ai perceput acest moment?

A fost unul dintre cele mai intense momente trăite până acum.

(oar_w460)

- Cum primește publicul acest gen de eveniment?

Cu bucurie, aș spune, este primul cuvânt care îmi vine în minte și cred că bucuria este și cea pe care ne-o dorim pentru publicul nostru. Dincolo de multitudinea de emoții, de dor, de respect, de solemnitatea momentelor invocate,  la final ceea ce răzbate este bucuria.

- Mai ai emoții când urci pe scenă?

Întotdeauna.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel