Paul Olteanu (Mind Architect), despre problema lui Trump: Exemplu de cum poţi să îţi trăieşti trauma la televizor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Donald J.Trump
Sursa foto: Facebook Donald J.Trump
Paul Olteanu (Mind Architect) a vorbit despre persoanele cu un stil de atașament evitant, printre care se numără și Donald Trump, fostul președinte al SUA.

Invitat în emisiunea "Interviuri care inspiră", de la DC News, Paul Olteanu, master-trainer în neuroștiință și comunicare, a vorbit despre stilurile de atașament dezvoltate de oameni.

"Stilul de ataşament se formează în primii doi ani, cu focus pe primul an de viaţă. Este ceva ce se întâmplă profund inconştient. Este vorba despre ce feedback primeşti în relaţie cu îngrijitorul semnificativ care, cel mai frecvent, e mama. Stilul de ataşament este ca o matriţă prin care priveşti relaţia cu oamenii, în general, nu doar în relaţia de cuplu, mai ales în momentul în care apare intensitate emoţională în relaţie" a explicat Paul Olteanu.

"Donald Trump are un stil evitant. Apropo de cum poţi să îţi trăieşti trauma la televizor, el avea o emisiune în care ideea centrală era că dădea oameni afară. Asta este despre a rupe relaţia public, în văzul lumii. După ce a devenit preşedinte, a scos America din acordul de la Paris, care era o chestie care ajuta toată planeta", a mai spus acesta.

"Stilul acesta de ataşament îţi afectează viaţa"

"Stilul acesta de ataşament îţi afectează viaţa şi regula e aşa: dacă vrei să îţi suprascrii stilul de atașament, vestea bună este că se poate, vestea proastă este că o poţi face doar trăind în relaţii cu oameni care trebuie să îţi demonstreze ceva diferit faţă de ce ştie stilul tău să presupună. Evitanții trăiesc foarte tare sentimentul ăsta că libertatea este sfântă", a explicat Paul Olteanu.

"Noi nu ne alegem stilul de ataşament, este ceva ce ajungem să dobândim în primii doi ani de viaţă. Se poate recabla. Dacă cineva cu stil evitant sau anxios intră într-o relaţie cu cineva cu stil sigur, durează cinci ani să se recableze. Într-un interval de cinci ani, reflexele nesigure ajung să se recableze, cu marea condiţie ca mediul să nu îţi reconfirme scenariul învăţat timpuriu. Speranţe există, comunicarea ajută mult şi conştientizarea", a mai spus Paul Olteanu

Emisiunea completă în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel