Paul Dumitraşcu s-a retras de la CE de juniori şi tineret de la Bucureşti din cauza unei accidentări
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Sportivul român Paul Dumitraşcu, medaliat cu argint la Campionatele Mondiale de juniori din acest an (Fiji), s-a retras, luni, din concurs la categoria 73 de kilograme (secţiunea Under-20) în cadrul Campionatelor Europene de haltere pentru juniori şi tineret care se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti, din cauza unei accidentări.

Preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Nicu Vlad, a declarat, luni seara, pentru AGERPRES, că sportivul s-a accidentat la un antrenament. "Trebuia să participe, era unul dintre favoriţi, dar am fost nevoiţi să îl retragem din cauza unei accidentări. De dimineaţă a simţit ceva la spate, la omoplat, iar apoi durerea s-a acutizat. Aşa că am decis să nu rişte", a explicat Nicu Vlad.

El a precizat că tot azi s-a accidentat şi Mădălina Bianca Molie chiar în concursul de la categoria 64 de kilograme (secţiunea U23), acolo unde a reuşit totuşi să cucerească o medalie de aur şi două de argint. "Azi a fost o zi cu ghinion dacă pot să spun aşa. Bianca s-a accidentat şi ea la aruncat, are ceva la umăr. A plecat direct la spital după ceremonie pentru a vedea exact ce are", a menţionat preşedintele.

Bilanţul de până acum al României la Campionatele Europene de haltere pentru juniori şi tineret este de 21 medalii, 4 de aur, 10 de argint şi 7 de bronz.

România avea ca obiectiv câştigarea a 5-7 medalii la această competiţie, care este criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel