Data publicării:

Paul de România, prinţul proceselor. De Ce nu merge prietenul lui Băsescu la nunta regală din Londra

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp
paul-philippe
paul-philippe

Nunta lui William cu Kate Middleton este mai mult un eveniment monden, decât un eveniment de stat, întrucât principele de Wales este al doilea în ordinea succesiunii, după prinţul Charles. Ca urmare, vor participa doar 40 de şefi de stat, din ţări care au sistem monarhic. Dacă e firesc ca preşedintele Traian Băsescu să lipsească de la eveniment, o parte a publicului se va mira de ce nu a primit invitaţie prietenul lui Traian Băsescu, Paul de Romania.

Paul este nepot pe linie paternă al Regelui Carol al II-lea, care s-a căsătorit fără acordul Regelui şi Parlamentului cu Ioana Valentina Lambrino. Ca urmare, a pierdut drepturile constituţionale şi pe cele dinastice. Procesele de stabilire a paternităţii şi de recuperare a moştenirii lui Carol al-II-lea, pe care le-a câştigat, nu au dus şi la recunoaşterea lui Paul Philippe de către dinastiile importante din Europa. Încurajările pe care le primeşte din partea preşedintelui Băsescu şi succesul de care se bucură în presa tabloidă nu-i pot da lui Paul Phillipe recunoaşterea dinastică.

Casa Regală britanică a adresat invitaţia la nunta lui william Casei Regale de România, adică MS Regele Mihai şi Reginei. De altfel, la scurtă vreme după ce Traian Băsescu l-a botezat pe fiul lui Paul Philipe, prinţul Charles şi-a anulat o vizită în România, pe motive medicale, dar a participat la un simpozion internaţional în Suedia, la doar două zile distanţă.

---

Vizita Familiei Regale a României la nunta Principelui William de Wales. Află programul întâlnirilor și vezi unde va avea loc dineul oficial

---

Paul Philippe are probleme şi cu un ziar specializat în problemele monarhiei. Marco Houston, editor la „Royalty Monthly“, l-a acţionat în instanţă, anul trecut, spunând că Paul îi datorează 1.788.488 de lire sterline. Şi a câştigat, după cum anunţa în urmă cu o lună presa românească.

Până la executarea silită mai este însă cale lungă. Paul are experienţă cu procesele civile şi, de asemenea, ar putea dobândi proprietăţi importante în România, care să acopere de zeci de ori cheltuielile cu Royal Monthly. Accesând portal.just.ro se poate constata că Paul Phillipe este implicat în 36 de speţe comerciale, numai la instanţele din Bucureşti, Ilfov, Timiş şi Prahova. Paul a revendicat proprietăţi şi terenuri, de exemplu la Banloc, în Timiș sau în Sinaia. Este în proces cu Casa Regală pentru bijuterii de familie sau castele. La Bucureşti are, printre alte dispute comerciale, un proces pentru un teren de 506 metri pătraţi situat într-o zonă de lux (Strada Mircea Eliade). La Institutul Cantacuzino se ştie că printre cei care au revendicat terenuri ale Institutului, în zona Băneasa, se numără şi Paul.

Dintre instituţiile implicate în procesele lui Paul Phillipe se remarcă Romsilva, RA-APPS, Administraţia Naţională a Rezervelor Statului, Ministerul Economiei şi Comerţului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Finanţelor şi Banca Naţională. Evident că interesul recent pe care şeful statului îl arată familiei Paul Phillipe, cu care s-a şi înrudit prin alianţă, nu înseamnă decât o relaţie personală, privată, care nu poate influenţa justiţia şi nu are legătură cu instituţiile amintite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel