Patrușev s-a dus în Venezuela și a criticat SUA pentru "presiunea asupra partenerilor Rusiei"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Patrușev s-a dus în Venezuela și a criticat SUA pentru "presiunea asupra partenerilor Rusiei" / Foto: Kremlin.ru
Patrușev s-a dus în Venezuela și a criticat SUA pentru "presiunea asupra partenerilor Rusiei" / Foto: Kremlin.ru
Nikolai Patrușev s-a dus în Venezuela și a criticat SUA pentru "presiunea asupra partenerilor Rusiei".

La o întâlnire cu secretarul general al Consiliului Național de Apărare al Venezuelei, Jose Ornelas Ferreira, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a mulțumit Caracasului pentru sprijinirea Moscovei și a criticat Statele Unite. Acest lucru este raportat de Rossiyskaya Gazeta, scrie Interfax.

"Rusia este sincer recunoscătoare Venezuelei pentru sprijinul acordat. Apreciem condamnarea publică de către conducerea Venezuelei a politicilor distructive ale Occidentului și ale NATO, precum și împotriva agresiunii declanșate împotriva Rusiei", a spus Patrușev.

VEZI ȘI: Cine este "diavolul de pe umărul" lui Putin, un mare susținător al armelor nucleare ce ar putea prelua puterea

Potrivit acestuia, "Washingtonul și sateliții săi nu se străduiesc doar să mențină o ordine mondială unipolară, ci încearcă să creeze un imperiu colonial global unde doar vocea Occidentului să fie auzită". În această situație, partenerii Rusiei sunt sub presiunea Statelor Unite, a mai afirmat Patrușev.

Venezuela, unul dintre cei mai mari utilizatori de arme și echipamente militare rusești



"Se confruntă cu presiuni fără precedent din partea Statelor Unite, căutând să-i forțeze să rupă orice legături cu Rusia, oricât de strânse și de benefice ar fi acestea", a mai spus secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

„Metodele rămân aceleași - presiune politică, șantaj militar, înrobire financiară, sancțiuni economice și, desigur, propagandă falsă”, a spus el.

Patrușev a sosit în Venezuela pe 28 februarie pentru consultări bilaterale de securitate. S-a raportat oficial că Venezuela este cel mai mare utilizator de arme și echipamente militare rusești din America Latină. Rusia a oferit Venezuelei un împrumut de stat pentru achiziționarea de echipament militar. Pe 27 februarie, Patrușev a vizitat Algeria, unde a avut întâlniri cu conducerea politică și militară a țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel