Pătrunjelul proaspăt curăță și pielea și o scapă de toxine. Cum se realizează masca ce face minuni pentru ten
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pătrunjelul proaspăt curăță și pielea și o scapă de toxine. Cum se face masca care face minuni pentru ten. Sursa foto: freepik.com
Pătrunjelul proaspăt curăță și pielea și o scapă de toxine. Cum se face masca care face minuni pentru ten. Sursa foto: freepik.com
O mască din pătrunjel proaspăt curăță pielea și o scapă de toxine.

Porii dilatați de pe față au un aspect foarte urât și nu adaugă atractivitate nimănui, în special femeilor. Prin urmare, sexul frumos încearcă să lupte cu porii dilatați în toate modurile posibile. Există produse cosmetice speciale care pot îngusta semnificativ porii.

Dar este  posibil să o faci cu metode populare, mai ales că poți prepara cu ușurință astfel de remedii din ingrediente simple. De exemplu, din pătrunjel. Din această verdeață populară vom pregăti astăzi o mască simplă pentru îngustarea porilor.

Cinci greșeli de îngrijire a tenului duc la apariția coșurilor. Află care sunt acestea

Pătrunjelul este o plantă accesibilă și foarte populară pe care o poți obține fără probleme. Dacă nu crește în grădina ta, poți cumpăra pătrunjel de la piață sau magazin. Pătrunjelul te va ajuta să rezolvi problema rapid și eficient.

 

Cum să faci o mască de pătrunjel?

 

În primul rând, o legătură de pătrunjel proaspăt trebuie spălată bine. Vei pune masca pe față, așa că este deosebit de important ca toate componentele să fie curate și sigure.

După ce ai spălat pătrunjelul, trebuie să-l macini bine până la starea de piure și să-l combini cu iaurt natural (1 lingură).  Masca de pătrunjel se aplică pe fața curată, evitând zona din jurul ochilor.

Ține masca pe față timp de 20 de minute. Apoi te poți spăla pe față cu infuzie de mușețel.

Nu mai folosi produse cu retinol vara. Sunt periculoase!

Infuzia de mușețel este ușor de preparat: ai nevoie doar de o lingură de mușețel uscat și o cană  de apă clocotită.

Pe lângă faptul că face față  sarcinii sale principale, adică îngustarea porilor, masca din pătrunjel proaspăt va curăța pielea și va elimina toxinele. Este necesar să repeți o astfel de procedură doar de 2-3 ori pe săptămână.

 

Vezi și:Cum să rămâi tânără după 40 de ani? Trucurile care te vor ajuta

 

Multe femei care eu peste patruzeci de ani au un aspect foarte proaspăt și îngrijit, pentru că duc un stil de viață adecvat și au grijă de ele. Dacă vrei ca aspectul tău să rămână atractiv mulți ani, ar trebui să cunoști câteva secrete.

Antioxidanți. Experții recomandă includerea mai multor antioxidanți în dietă, deoarece aceștia sunt necesari pentru păstrarea tinereții. Dacă mănânci corect, poți arăta mult mai tânără decât vârsta ta reală pe care o ai.

Alimentele bogate în antioxidanți ar trebui să fie prezente în dietă în fiecare zi. Acestea sunt: rodii, portocale, ciocolată neagră, sfeclă, lămâi, diferite tipuri de varză și fructe de pădure.

Uleiul de măsline, benefic pentru păr: cum funcționează și cum să-l folosești

Naturalitate în toate. Dacă la o vârstă fragedă organismul „iertă” greșelile de nutriție și îngrijire,  după patruzeci de astfel de neajunsuri pot duce la îmbătrânirea prematură.

Este necesar să nu mai consumi alimente gata preparate și semifabricate, acordând prioritate alimentelor de casă de înaltă calitate. Cel mai bine este să renunți la alimentele prăjite, afumate și sărate.  De asemenea, merită să limitezi consumul zahărului. Și produsele cosmetice folosite trebui să aibă și o compoziție naturală bună.

Cât mai multă apă. După patruzeci de ani, ar trebui să bei cel puțin doi litri de apă pe zi, îmbogățind lichidul cu componente utile: scorțișoară, felii de lămâie, castraveți, ghimbir sau o crenguță de mentă.

Poți acorda atenție și altor băuturi sănătoase. Ceaiul de cătină, bogat în vitamina A, este bun pentru păstrarea tinereții. O soluție excelentă la problema îmbătrânirii premature este consumul de ceai natural fără aditivi.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel