Patru universități private și 135 de specializări, desființate de Guvern
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Mihnea Costoiu a anunțat că patru universităţi și 135 de programe de studiu vor fi închise de Guvern. Instituţiile de studiu nu respectau programa şcolară şi nu aveau un sediu.  Universităţile închise sunt:  Universitatea Financiar-Bancară din Bucureşti,  Institutul TEOLOGIC ROMANO CATOLIC din Bucureşti, Universitatea Mihai Eminescu din Timişoara şi  Universitatea "Mihail Kogalniceanu" Iaşi.

Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învățământ Superior, a explicat la Realitatea  TV că cele 135 de programe de studiu nu respectau condiţiile de calitate. "Am decis intrarea în lichidarea acestor programe. Aceste universităţi nu mai organizează admitere", a spus Costoiu.

"Vorbim de cea mai mare curăţenie din ultimii 25 de ani. Toate aceste lucruri sunt realizate cu ţinta de a avea un învăţământ de calitate. Fac un apel către tineri să se uite pe site-ul Ministerului Educaţiei şi să aleagă acele universităţi care sunt acreditate", a spus Costoiu.

"Începând cu anul 2014-2015 nu se mai organizează examene de admitere. Respectivele universităţi nu mai au dreptul să mai organizeze examen de admitere", a spus Costoiu, care a precizat că studenţii care urmează deja cursurile nu vor fi afectaţi de această decizie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel