Patru tipuri de îngrășăminte, care sunt interzise pentru o hrăni o orhidee. Planta ta va muri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Patru tipuri de îngrășăminte, interzise pentru o hrăni o orhidee. Planta ta va muri. Sursa foto: freepik.com
Patru tipuri de îngrășăminte, interzise pentru o hrăni o orhidee. Planta ta va muri. Sursa foto: freepik.com
După cum știi, o orhidee capricioasă necesită o îngrijire adecvată. Doar în acest caz, mugurii ei vor înflori magnific și te vor încânta  cu o frumusețe neobișnuită.

Desigur, pentru înflorirea exuberantă a unei astfel de plante, trebuie folosite îngrășăminte speciale. Trebuie să fii atent, deoarece unele îngrășăminte pot dăuna acestei plante, în loc să-i aducă beneficii.

Mugurii au căzut și planta pare ofilită? Unul dintre motivele posibile pentru această stare a orhideei  este folosirea greșită a îngrășămintelor. 

Apă oxigenată. Grădinarii cu puțină experiență cred soluția de peroxid și apă este un excelent stimulent de creștere pentru orhidee. Dar aceasta este o greșeală! Potrivit experților, un astfel de lichid nu poate aduce beneficii plantei. 

Violetele vor înflori tot anul dacă vei adăuga în ghiveci un produs special

Infuzie de ierburi. Atunci când pregătești o infuzie de ierburi, nu vei putea calcula proporțiile exacte de oligoelemente utile, folosite ca supliment. Deoarece orhideea este destul de capricioasă, reacția sa la un astfel de îngrășământ este necunoscută.

Îngrășământul destinat altor plante. Astfel de produse nu sunt cea mai bună opțiune pentru o orhidee. Motivul constă din nou în concentrația de substanțe, care este adesea mult mai mare decât cea potrivită pentru orhidee. Chiar dacă ai cumpărat un îngrășământ universal, este mai bine să nu-l folosești și pentru o orhidee.

Trucul grădinarilor pentru a reînvia o plantă moartă: iată ce trebuie să faci urgent

Cenușă. Unii spun că hrănirea orhideelor cu cenușă este o idee grozavă. Dar, te dezamăgim, deoarece substratul pentru orhidee nu conține pământ, ci scoarță, argilă expandată și cărbune. Prin urmare, este interzisă folosirea cenușii pentru o astfel de plantă, deoarece îi poate dăuna.

 

Îngrășământul potrivit pentru orhidee

 

Deci, care este cel mai bun mod de a hrăni această floare? Îți recomandăm să încredințezi  specialiștilor soluția unei astfel de probleme. Alege un îngrășământ lichid special pentru orhidee. Azotul, fosforul și potasiul, care sunt incluse în compoziția sa, contribuie la dezvoltarea sănătoasă a florii.

În îngrijirea unei orhidee capricioase, cel mai bine este să abandonezi experimentele, deoarece riști ca planta să moară. Dacă nu vrei să mai vezi muguri căzuți, folosește un îngrășământ special pentru o astfel de plantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel