Patru indivizi de culoare, căutați pentru că au împușcat-o pe activista Black Lives Matter
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Poliția caută patru suspecți care au avut de-a face cu împușcarea unei activiste Black Lives Matter.

Conform The Sun, britanica Sasha Johnson, de 27 de ani, se luptă pentru viața sa după ce a fost împușcată în cap în timpul unei răfuieli din Peckham Londra, duminică dimineața. Poliția metropolitană a capitalei a confirmat că un grup de „patru bărbați de culoare îmbrăcați în haine de nuanță închisă” au deschis focul în grădina în care se aflau.

Oamenii legii au mai spus că nu este vorba despre o crimă intenționată și nu există dovezi să sugereze că activista Black Lives Matter a primit „amenințări cu moartea” înainte să fie împușcată.

Declarații oficiale ale detectivilor

„Suntem conștienți în legătură cu implicare Shasei în mișcarea Black Lives Matter din Marea Britanie și înțeleg care este îngrijorarea pe care o simt unele comunități. Totuși, vreau să insist că la aceste momente nu există vreo dovadă care să sugereze că a fost victima unui atac țintit”, a transmis comandantul Alison Heydari. „În plus, nu ni s-a raportat vreo amenințare cu moartea înainte de atac”.

Doctorii au operat-o recent, iar rudele i s-au alăturat în salon

O prietenă a tinerei, Imarn Ayton, a spus ieri pentru presa britanică faptul că doctorii au operat-o pe activistă, iar intervenția a fost de succes, astfel că părinții i s-au alăturat în salon. Aceasta a mai transmis că Johnson a fost la o petrecere sau alt tip de adunare publică atunci când a fost rănită, însă atacul nu a fost unul intenționat. „Din câte știu, incidentul are mai degrabă legătură cu grupări rivale decât cu munca de activistă”, a adăugat Ayton.

Partidul său crede că e o mână criminală la mijloc

Totuși, varianta partidului „Taking the Initiative” este că incidentul a avut loc după „numeroase amenințări cu moartea” pe care le-a primit Sasha în ultima vreme. „Este un incident șocant care a lăsat o tânără femeie cu răni foarte serioase. Gândurile noastre sunt alături de rudele ei care primesc susținere în aceste momente dificile. Dacă ați văzut ceva suspicios în zona Consort Road duminică dimineața sau dacă ați auzit informații care ar putea ajuta detectivii, este imperativ să luați legătura cu ei”, a transmis tot ieri detectivul inspector Jimi Tele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel