Patru DURERI pe care să nu le ignori NICIODATĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Durerile de zi cu zi sunt primele semnale ale unor boli grave și de aceea nu trebuie trecute cu vederea. Simplele dureri în piept, de cap sau de dinți pot indica faza incipientă a unui tip de cancer sau afecțiuni cronice.

1. Durerile în piept

Studiile au arătat că femeile prezintă o gamă mai largă de simptome de atac de cord decât bărbații, însă nu în toate cazurile acestea sunt și confirmate de medicii cardiologi. Durerile în piept nu sunt buni indicatori doar pentru problemele cardiace, ele având o strânsă legătură și cu plămânii, căile respiratorii, conform prevention.com.

2. Durerile de  cap

Există șanse foarte mari să fie vorba despre o migrenă, însă dacă durerea apare brusc, poate fi un semnal pentru un posibil anevrism cerebral, care provoacă leziuni ale creierului în câteva minute. Medicul cardiolog Elsa-Grace Giardina din News York avertizează că astfel de afecțiuni sunt extrem de frave, iar persoanele care se confruntă cu astfel de probleme trebuie să solicite de urgență îngrijiri medicale.

Anevrismul este o zona dilatată a peretelui arterial, ca o umflătură pe traiectul unei artere cerebrale care iriga creierul. În marea majoritate a cazurilor, anevrismul cerebral este asimptomatic şi trece neobservat. În cazuri rare, acesta se rupe şi duce la hemoragii cerebrale reprezentând cauza unui accident vascular cerebral. Când un anevrism cerebral se rupe, hemoragia este subarahnoidiana.

În funcţie de severitatea hemoragiei cerebrale, se poate instala o afectare permanentă a creierului sau decesul.

3. Pulsații în dinți

În astfel de cazuri este posibil ca nervul dintelui să fie deteriorat, însă medicii stomatologi vor efectua o opturație de canal nedureroasă. Netratarea durerilor de dinți va duce inevitabil la alte afecțiuni, cum ar fi amigdalita sau reumatismul.

Citește și: Top 10 accidente cauzate de sex 


4. Disconfort abdominal

Astfel de stări sunt, cel mai probabil, indiciile unui cancer ovarian, conform medicilor ginecologi. În 2007, Gynecologic Cancer Foundation a ajuns la un consens în ceea ce privește simptomele unui astfel tip de cancer: balonare, dureri pelviene sau abdominale și disconfort în timpul meselor. Dacă stările persistă timp de trei săptămâni este cu siguranță unul dintre motivele pentru care ar trebui să vă sunați medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel