Data publicării:

Patru companii din zece nu dispun de o strategie de gestionare a datelor (raport Oracle)

Autor: DCNews Team | Categorie: Economie
WhatsApp

Peste 40% dintre companiile din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) nu dispun de o strategie de gestionare a datelor, iar departamentele-cheie nu îşi asumă încă responsabilitatea şi răspunderea pentru gestionarea acestor informaţii, relevă un nou studiu realizat de Oracle, publicat miercuri. 

Conform cercetării, intitulată 'Redescoperirea încrederii în datele şi securitatea datelor dvs.', patru din zece dintre respondenţi s-au declarat foarte încrezători în capacitatea lor de a gestiona şi securiza datele şi de a le folosi în mod responsabil, iar 35% dintre cei chestionaţi spun aceste informaţii pot să le aducă plus valoare afacerii lor.

În ceea ce priveşte răspunderea pentru securizarea datelor, aproape jumătate dintre toţi factorii de decizie din sectorul financiar şi IT spun că sunt responsabili în cadrul organizaţiei din care fac parte, în timp ce doar o treime dintre cei care folosesc în mod obişnuit aceste date (Departamentele de marketing şi resurse umane, în special) îşi asumă răspunderea pentru aşa ceva.

De asemenea, 53% dintre liderii de business din EMEA au precizat că gestionarea în siguranţă a datelor este foarte importantă pentru riscul reputaţional, iar un sfert dintre respondenţi declară că îngrijorarea cea mai mare privind securitatea datelor în interiorul companiei este cauzată de atenţia scăzută ce se referă la confidenţialitate.

În plus, aproape un sfert (22%) dintre persoanele chestionate afirmă că printre comportamentele care compromit încrederea în modul în care sunt gestionate datele, se află: ignorarea cu privire la modul în care datele ar trebui utilizate, utilizarea abuzivă a datelor sensibile şi nerespectarea reglementărilor privind gestionarea datelor sensibile.

Studiul Oracle arată, însă, că liderii de business care au implementat strategii de gestionare a datelor sunt cu 8% mai dispuşi să utilizeze documente protejate prin parolă, au cu 10% mai multe şanse să aibă acces la baze de date securizate local şi cu 9% mai multe şanse să utilizeze date pe dispozitive verificate.

Potrivit sursei citate, companiile îşi îndreaptă din ce în ce mai mult atenţia către firmele din domeniul tehnologiilor pentru a le ajuta pe durata întregului proces de gestionare a datelor, inclusiv accelerarea procesului de mutare a acestora în cloud pentru o performanţă sporită a securităţii (30%), transferul către procese de Inteligenţă Artificială (AI) şi automatizare pentru a genera informaţii pertinente din date (26%) sau către procesele automatizate de auto-patch şi securizare a datelor (25%).

Raportul Oracle se bazează pe un sondaj efectuat la nivel global care a cuprins 23 de întrebări gestionate pe dispozitive mobile. Respondenţii au funcţii de conducere, precum cele de director, manager, vicepreşedinte şi manageri seniori de nivel C în procesul de luare a deciziilor privind soluţiile cloud, platformele, infrastructura sau software-ul specific departamentului pe care îl gestionează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel