Data publicării:

Patronul unui local, sechestrat și torturat pentru criptomonede. Afaceristul a fost mutilat într-o hală părăsită

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @travelarium
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @travelarium
Un atac terifiant a avut loc la Cluj, unde patronul cunoscutului local Gentlemen’s Bistro, Ciprian Călin Pop, a fost sechestrat și bătut de către trei indivizi mascați. Aceștia i-au tăiat și un deget, în încercarea de a obține accesul la portofelul electronic de criptomonede al antreprenorului.

Potrivit informațiilor furnizate de Ziar de Cluj, evenimentul șocant a avut loc într-o hală de la marginea orașului, unde Pop a fost torturat de indivizii mascați. Aceștia au vrut să obțină cu orice preț codul secret al portofelului electronic de criptomonede al antreprenorului, estimat la aproximativ 200.000 de dolari.

Victima a povestit că agresorii l-au obligat să consume alcool și l-au amenințat cu incendierea dacă nu le dezvăluie datele contului său de criptomonede. Într-un act de brutalitate extremă, i-au secționat degetul pentru a-l convinge să coopereze.

Evenimentul a ieșit la iveală abia după ce Ciprian Călin Pop a fost implicat într-un accident ușor, iar polițiștii au remarcat rănile sale grave. Într-o primă fază, antreprenorul a ezitat să depună plângere, temându-se de represalii din partea infractorilor.

Polițiști vor ancheta atât conducerea sub influența alcoolului a patronului, cât și faptele de agresiune la care a fost supus

Polițiștii din Cluj au demarat o anchetă amănunțită pentru a afla detaliile complete ale atacului și pentru a-i identifica pe cei trei agresori. Reprezentanții Poliției au confirmat că investighează incidentul sub aspectul infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie calificată.

„La data de 16 ianuarie, în jurul orei 05.45, în municipiul Cluj-Napoca a fost înregistrat un eveniment rutier în care a fost implicat un bărbat, de 42 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu ocazia cercetărilor evenimentului rutier, persoana în cauză a relatat o agresiune la care a fost supusă în noaptea de 15/16 ianuarie, într-o hală aflată în proximitatea municipiului Cluj-Napoca, faptă pe care nu a sesizat-o printr-un apel de urgență”, au transmis reprezentanții Poliției Cluj.

Victima a fost condusă la Unitatea de Primiri Urgențe, în vederea acordării de îngrijiri medicale, mai spun oamenii legii.

„În prezent, organele de cercetare penală au extins verificările cu privire la agresiunea semnalată, au identificat locația respectivă, au adunat probe și mijloace de probă și au procedat la vizualizarea mai multor camere de supraveghere video pentru a se corobora datele din teren cu cele relatate de victimă, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor. În cauză sunt efectuate cercetări de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și cei din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroului de Investigații Criminale și Biroul Rutier sub aspectul infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie calificată, în contextul în care victima a relatat că i-au fost sustrase și bunuri care făceau accesul la unele investiții pe care aceasta le avea în derulare”, au completat reprezentanții Poliției Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel