Patriarhul Kirill uită din nou de cele SFINTE. Discurs MILITARIST: A cerut „consolidarea forțelor” pentru a proteja „granițele patriei”
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Patriarhul Kirill uită din nou de cele SFINTE. Discurs MILITARIST: A cerut „consolidarea forțelor” pentru a proteja „granițele patriei”/ Foto: Facebook Патриарх Кирилл
Patriarhul Kirill uită din nou de cele SFINTE. Discurs MILITARIST: A cerut „consolidarea forțelor” pentru a proteja „granițele patriei”/ Foto: Facebook Патриарх Кирилл
Patriarhul Kirill uită din nou că este reprezentant al bisericii și se bagă în politică. El a cerut „consolidarea forțele” pentru a proteja „granițele patriei”.

În ajunul așa-zisei Zile a Victoriei din Rusia, Patriarhul Kirill a săvârșit o liturghie în principala biserică militară a Federației Ruse din Kubinka, lângă Moscova. Nu limitat însă doar la credință a ținut din nou să se bage în politică. El a răspuns reproșurilor Occidentului împotriva Rusiei legate de războiul din Ucraina, scrie Interfax.

„Rusia nu dorește rău nimănui, nu dorește să captureze și să ocupe pe nimeni, nu vrea să scurgă resursele de la nimeni, așa cum fac majoritatea țărilor bogate și puternice ale lumii, ocupând economic țări slabe și neajutorate. Noi nu avem nevoie de toate acestea, suntem autosuficienți”, a spus patriarhul Kirill.

VEZI ȘI: Comisia Europeană propune sancţionarea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril (document)

Patriarhul Kirill: Trebuie să consolidăm toate forțele

Potrivit lui, Rusia are nevoie de un singur lucru - "adevărata libertate, indiferent de acele centre de putere mondiale care îi devin acum ostile". Acesta pare deranjat de faptul că presa internațională l-a criticat în mod repetat că a ținut discursuri militariste, în loc să se preocupe de nevoile enoriașilor și să vorbească doar despre credință, ceea ce ar trebui să facă, de fapt, un patriarh.

„Trebuie să ne consolidăm toate forțele – atât spirituale, cât și materiale, astfel încât nimeni să nu îndrăznească să pătrundă în granițele sacre ale Patriei noastre. Și cuvintele mele nu sunt ceea ce adversarii noștri ar dori să caracterizeze ca un alt discurs militarist al patriarhului, toate acestea sunt o prostie”, a mai spus Kirill.

Kirill s-a adresat și militarilor, cu exemple despre sfinți

Adresându-se militarilor care au participat la liturghie, el i-a îndemnat să se inspire din exemplele sfinților Dmitri Donskoy și Alexandru Nevski, comandanților Mihail Kutuzov, Alexandru Suvorov, Pavel Nakhimov, Mihail Skobelev, Georgy Jukov și întreaga „galaxie strălucitoare a mareșalilor sovietici, care a asigurat în multe feluri Victoria asupra Germaniei fasciste”.

VEZI ȘI: Patriarhul Kirill, noi declarații halucinante: Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel