Patriarhul Kirill ordonă ca două zile toți preoții să se roage pentru sănătatea președintelui rus. Petiție specială de ziua lui Putin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Patriarhul Kirill cere incetarea focului
Patriarhul Kirill cere incetarea focului
Patriarhul Kirill cere preoților din Rusia ca timp de două zile să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Patriarhul Kirill cere ca toți preoții din Rusia să se roage pe 7 octombrie pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin care mâine împlinește 70 de ani. Anunțul a fost făcut pe site-ul Patriarhiei Rusiei. Totodată, Kirill le-a ordonat preoților din țară să se roage pentru liderul de la Kremlin și pe data de 8 octombrie, în ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh.

"Preasfințitul Patriarh Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii i-a binecuvântat pe episcopi, cleri și credincioși să se roage pentru sănătatea Președintelui Federației Ruse V.V. Putin. Acest lucru se precizează într-o scrisoare circulară trimisă de Administrația Patriarhiei Moscovei episcopilor diecezani din Rusia. Documentul spune în mod specific:

Pe 7 octombrie anul acesta. Președintele rus Vladimir Vladimirovici Putin împlinește 70 de ani.

Ce rugăciuni ar trebui să spună preoții în biserici



Preasfințitul Patriarh Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii face apel la toți arhipăstorii, pastorii, monahii și laicii să facă acasă rugăciuni fierbinți în această zi pentru sănătatea șefului statului rus.

8 octombrie - în ziua sărbătorii venerabilului nostru părinte Serghie, egumen din Radonezh, care cu multe secole în urmă a binecuvântat pe prințul Moscovei - Sfântul Fericitul Dimitrie de Donskoy - și armata rusă să lupte cu inamicul, care dorea să dezmembreze Țara Rusă. Sfinția Sa Patriarhul binecuvântează să ridice la Ectenia Specială a Sfintei Liturghii, o petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei, adăugându-le la cererile deja stabilite pentru Sfânta Rusie, și, de asemenea, să proclame la mulți ani după Sfânta Liturghie, după următoarea redactare:

- într-o ectenie specială, după cereri pentru Sfânta Rusie: Ne rugăm și Ție, Doamne Dumnezeul nostru, pentru Șeful Statului Rusiei Vladimir Vladimirovici, să i se dea bogata milă și harul Tău, să-i dea sănătate și viaţă lungă, şi de toată împotrivirea vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi izbăveşte, în înţelepciune şi putere duhovnicească întemeiază, cu ajutorul tuturor, Doamne, ascultă şi miluieşte;

- mulți ani: O viață prosperă și pașnică, sănătate și mântuire și grabă bună în toate, dă-i Doamne acum cinstitului șef al statului rus Vladimir Vladimirovici, puterea, armata și poporul patriei noastre protejate de Dumnezeu și mântuiește-i pentru mulți și buni ani!", transmite serviciul de presă al Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii.

Vladimir Putin împlinește 70 de ani. Șapte momente de cotitură din viața liderului de la Kremlin

Vladimir Putin își sărbătorește mâine, 7 octombrie, ziua de naștere. În ajunul împlinirii a 70 de ani a lui Vladimir Putin, Mark Galeotti, savant și autor al cărților "Trebuie să vorbim despre Putin" și viitorul "Războiul lui Putin", încearcă să înțeleagă cum președintele rus s-a transformat într-un autocrat izolat și a lansat dezastruoasa invazie în Ucraina. Șapte momente de cotitură din viața lui Vladimir Putin i-au modelat gândirea și ar putea explica înstrăinarea lui tot mai mare de Occident, scrie versiunea rusă a BBC.

Cursuri de judo, 1964

Născut la Leningrad, încă afectat de asediul de 872 de zile al celui de-al Doilea Război Mondial, tânărul Vladimir era la școală un băiat beligerant - cel mai bun prieten al său își amintea că "se putea lupta cu oricine" pentru că "nu simțea nicio teamă"

Cu toate acestea, un băiat slab, dar stângaci dintr-un oraș invadat de bande de stradă trebuia să se poată apăra, iar la vârsta de 12 ani s-a apucat mai întâi de sambo și apoi de judo. Era hotărât și disciplinat, iar la 18 ani avea centura neagră la judo și locul trei la competițiile naționale de juniori. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel