Patriarhul Kiril, întâmpinat la Kiev de o activistă Femen dezbrăcată
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
kiril
kiril

Patriarhul Rusiei Kiril a fost întîmpinat într-un mod inedit pe aeroportul Borisfen din capitala Ucrainei. O militantă Femen - o grupare cunoscută pentru acţiunile de protest ale activistelor cu sânii goi, l-a ”atacat” pe înaltul prelat strigându-i să părăsească Ucraina, pe spate tânăra având inscripționat mesajul   "Kill Kiril!" (Ucide-l pe Kirill!).

După ce a aterizat pe aeroportul din Kiev, patriarhul Rusiei Kiril urma să participe într-un scurt briefing chiar pe pista aeroportului. În timp ce acesta se îndrepta spre microfoane, paza personală a Patriarhului a fost nevoită să intervină pentru a stopa ”atacul” unei militante aparținând grupării Femen, care alerga înspre oficialul bisericii ortodoxe ruse cu sânii goi, în timp ce striga "Kill Kiril!" (Ucide-l pe Kirill!).

Potrivit blogului mişcării Femen, gestul fetei a fost unul de solidaritate cu tinerele de la "Pussy Riot" care au fost reţinute de poliţia rusă şi care riscă până la 7 ani de închisoare, după ce interpretele au avut un compartament mai puţin adecvat în una din bisericile din Moscova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel